Η σημερινή πορεία στην Αθήνα

Η πορεία από το πεδίο του Άρεως ξεκίνησε μετά τη μία το μεσημέρι. Στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι και αναρχικοί μετά από αντίστοιχα καλέσματα που είχαν γίνει.

Σχηματίστηκε μπλοκ (από τη Συσπείρωση Αναρχικών και τη Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών για Ενιαίο Πολυμορφικό Κίνημα) που συμμετείχε στην πορεία.

Στο ύψος της Χαλκοκονδύλη και Πατησίων τοποθετήθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ και από τις δύο πλευρές του μπλοκ. Λίγο μετά τις 2.10μμ και συγκεκριμένα στο ύψος της οδού Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου επιχειρήθηκε από ομάδα ατόμων να παρεμποδιστεί η αριστερή προς το μπλοκ διμοιρία να προχωρήσει. Για λίγο υπήρξε μικροσυμπλοκή.

Μετά από κάποιο διάστημα ακολούθησε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Το αναρχικό μπλοκ μπόρεσε να φτάσει στη Λεωφόρο Αμαλίας δια μέσου της οδού Όθωνος, κάτω από την ασφυκτική πίεση διμοιριών των ΜΑΤ, που κατέφθασαν σε ενίσχυση αυτών που ήδη υπήρχαν.

Ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τον κόσμο δια μέσου της Πανεπιστημίου προς τα Προπύλαια. Ένας αριθμός διαδηλωτών κατέληξε στο Πολυτεχνείο.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: