ΗΠΑ: Νομοσχέδιο στοχοποίησης των ALF/ELF και της βίαιης δράσης γενικότερα.

Σε νομοσχέδιο που προωθείται από την αμερικάνικη γερουσία δίδονται οι ορισμοί της λεγόμενης «οικο-τρομοκρατίας», των δράσεων και της πολιτικής ανυπακοής. Συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου παραπέμπουν ευθέως σε δράσεις των ομάδων ALF/ELF και Bite Back. Χαρακτηρίζεται ως οικοτρομοκράτης οποιοσδήποτε δρα με πρόθεση να παρεμποδίσει μια διαδικασία ή δραστηριότητα που αφορά τα ζώα ή τους φυσικούς πόρους. Ουσιαστικά, όποιος στέκεται εμπόδιο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των εταιρειών.

Παράλληλα, η «πολιτική ανυπακοή» θεωρείται «τρομοκρατία». Ρητά αναφέρεται ότι οποιοσδήποτε εισέρχεται σε εγκαταστάσεις ζώων και δεν απομακρύνεται παρά την ειδοποίηση των ενδιαφερομένων(βλέπε εταιρείες), θα κατηγορείται για «τρομοκρατία».

Επίσης, η πάσης φύσεως υποστήριξη, ακόμη και η οικονομική στήριξη, θα διώκεται αφού χαρακτηρίζεται ως στήριξη «τρομοκρατίας». Επισημαίνεται, ότι η προώθηση και αναπαραγωγή τέτοιων δράσεων θα λογίζεται ως «οικοτρομοκρατία». Η αναφορά, δηλαδή μιας δράσης σε κάποιο μέσο ενημέρωσης θα επισύρει αυτόματα τη κατηγορία της «οικοτρομοκρατίας».

Φυσικά στο νομοσχέδιο γίνεται λόγος για επιβολή αυστηρότερων ποινών. Ενώ να επισημανθεί ότι το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά έχει επιβληθεί από τις εταιρείες, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα εάν κάποιος διαβάσει και τις προτάσεις της ALEC, ενός συμβουλευτικού φορέα που χρηματοδοτείται από εταιρείες.

Δημοσιεύθηκε από Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: