Μικρές ειδήσεις από ΗΠΑ

10/2: Πραγματοποιήθηκε εμπρησμός στο σχολείο Greely στην πόλη Butte στην πολιτεία Montana.

Το βράδυ της Τετάρτης 10/2, γύρω στις 10 το βράδυ, τρία μαυροφορεμένα άτομα φέρονται ότι πέταξαν βόμβα μολότοφ μέσα στο σχολείο. Άλλος ένας εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε που όμως δεν ανεφλέγη.

Οι αρχές της πόλης προσφέρουν αμοιβή (!) 1.000 δολαρίων σε όποιον δώσει σχετικές πληροφορίες!
6/2: Επίθεση με διαβρωτικά υλικά γίνεται σε τζαμαρία των McDonalds στη Utah.

5/2: Ένα άτομο συνελήφθη για επιθέσεις με μολότοφ στην πολιτεία της Καλιφόρνια μετά από καταδίωξη.

Σύμφωνα με τους μπάτσους, ο 26χρονος Edward Batties έριξε βόμβες μολότοφ σε δύο πάρκινγκ της αστυνομίας, ένα σχολείο, ένα φορτηγό κι ένα αμάξι το βράδυ της Παρασκευής 5/2. Η σύλληψή του έγινε κοντά στην πόλη Temecula.

Κατά την καταδίωξη φέρεται ότι πέταξε έτοιμες μολότοφ, ένα γκαζάκι και άλλα αντικείμενα από το αμάξι του πριν συλληφθεί. Η καταδίωξη άρχισε όταν εντοπίστηκε μετά από επίθεση με μολότοφ στο πάρκινγκ του αστυνομικού τμήματος στο  City Heights.

Επίσης, στις αρχές του μήνα σπάστηκαν παράθυρα στο ίδρυμα ROTC του Ναυτικού που στεγάζεται στο πανεπιστήμιο Carnegie Melon στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Η επίθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στους καταληψίες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στους αντιστεκόμενους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, στους φοιτητές και διαδηλωτές στο Ιράν, στους διαδηλωτές ενάντια στη Σύνοδο στην Κοπεγχάγη και στους αγωνιζόμενους στην Ελλάδα.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: