Παρίσι: Έρευνες, προσαγωγές και συλλήψεις σε αλληλέγγυους των διωκόμενων της Vincennes

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε, στο Παρίσι, επιχείρηση των μπάτσων, με εισβολές και έρευνες σε σπίτια , έγιναν πολλές προσαγωγές και τουλάχιστον 5 συλλήψεις. Η επιχείρηση έγινε από την «ομάδα ανθρωποκτονιών» και όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο έχει να κάνει με τις δράσεις αλληλεγγύης των τελευταίων εβδομάδων για τους διωκόμενους της εξέγερσης στο κέντρο κράτησης της Vincennes.  Δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα οι κατηγορίες για όσους κρατούνται, ενώ αναμένονται και νέες έρευνες και προσαγωγές. Σύμφωνα με όσους έγιναν έρευνες στα σπίτια τους, οι μπάτσοι έψαχναν για έντυπο υλικό για την αλληλεγγύη σε μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Στο μεταξύ η δίκη για την εξέγερση της Vincennes, συνεχίζεται, ενώ έχουν αποχωρήσει οι δικηγόροι υπεράσπισης και οι κατηγορούμενοι, η δίκη διεξάγεται από τις 25 Ιανουαρίου,  το δικαστήριο απέρριψε όλες τις αιτήσεις για να γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων, όπως το γεγονός του θανάτου του μετανάστη μέσα στο κέντρο κράτησης μια μέρα πριν την εξέγερση, την έκθεση των πραγματογνωμόνων για την κατασκευή του κτιρίου και την φωτιά, κλπ.

Η αποχώρηση των δικηγόρων υπεράσπισης έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόρριψη των αιτημάτωνν υπεράσπισης και γιατί η δίκη έχει διαρκέσει πάνω από τρεις βδομάδες,  ασυνήθιστο γεγονός,  όπως αναφέρεται για τέτοιες περιπτώσειςμε αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να μην είναι σε θέση να καλύψουν και τα έξοδα. Παρά την αποχώρηση των δικηγόρων υπεράσπισης, η δίκη δεν έχει διακοπεί, όπως ορίζει το γαλλικό σύστημα,  και συνεχίζεται κανονικά…

Δημοσιεύθηκε από αναρχικούς/ες μέσα και έξω από σχολεία και σχολές
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: