Δολοφονίες αμάχων στον Καύκασο

Δεκατέσσερεις άμαχοι και 6 μουτζαχεντίν δολοφονήθηκαν κοντά στα χωριά Arshty και Dattykh της Ινγκουσετίας, στην περιφέρεια Sunzha.

Δώδεκα κάτοικοι του χωριού Achkoi-Martan είχαν πάει με αμάξια να μαζέψουν άγρια σκόρδα. Λόγω της μεγάλης φτώχειας στην περιοχή, κάτοικοι μαζεύουν σκόρδο για να το πουλήσουν σε τοπικές αγορές για να καλύψουν κάποιες ανάγκες τους.

Ρώσοι κατοχικοί παρέδωσαν 6 πτώματα στους κατοίκους του Arshty το βράδυ της Πέμπτης και άλλα 4 την Παρασκευή. Άλλα 2 άτομα αγνοούνται, οι κατοχικοί δεν έχουν παραδώσει τα πτώματά τους. Πιθανότατα επειδή σε κάποια από τα πτώματα υπάρχουν σημάδια από μαχαίρια που δείχνουν ότι έγιναν βασανιστήρια πριν τις δολοφονίες.

Μετά τις δολοφονίες οι ρώσοι φέρονται να διοργάνωσαν εικονικό παιχνίδι επιθέσεων στο δάσος. Τοποθέτησαν μάλιστα όπλα δίπλα στα πτώματα των νεκρών χωρικών και τα βιντεοσκόπησαν με σκοπό να τους παρουσιάσουν σαν αντάρτες. Διάφορες εφημερίδες προσπάθησαν να καλύψουν τις εν ψυχρώ δολοφονίες αναφέροντας ότι σκοτώθηκαν 20 αντάρτες. Στην πραγματικότητα μόνο 6 ήταν αντάρτες, ενώ 4 παιδιά σκοτώθηκαν μεταξύ των άλλων. Άλλες ρωσικές εφημερίδες αναφέρουν ότι  πολίτες σκοτωθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό.

Οι υποψίες των κατοίκων εντάθηκαν αφότου ένας πράκτορας της KGB (FSB) που εργάζεται για το τοπικό καθεστώς πήγε στο χωριό Ackkoi-Martan και ζήτησε από τους χωρικούς να μην πουν τίποτα στους δημοσιογράφους για τους θανάτους αυτούς, υποσχόμενος λεφτά και άλλα προνόμια.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: