Βίντεο από τις συγκρούσεις στον Καναδά ενάντια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πάνω από 2000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία ενάντια στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Καναδά, προσεγγίζοντας το στάδιο BC, στο Βανκούβερ,  όπου γινόταν η τελετή έναρξης.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους μπάτσους στην προσπάθεια τους να σπάσουν τον κλοιό και να φτάσουν στο στάδιο που γινόταν η τελετή έναρξης, το βράδυ της Παρασκευής.

Διαδηλωτές ψεκάσαν τα μάτια των μπάτσων με ξύδι, πετάξαν ξύλα και πέτρες. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο μπάτσοι, από αντικείμενα που πετάχτηκαν.

Αλλοί 200 συμμετέχοντες προσπάθησαν να εμποδίσουν την ολυμπιακή φλόγα να μπει στο στάδιο.

Ενώ ομάδα από περίπου 200 αναρχικούς έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και τραπεζών, ξήλωσαν πεζοδρόμια και έβαψαν με κόκκινη μπογιά βιτρίνες.

Επιτέθηκαν με πέτρες στους μπάτσους  πριν  κατευθύνθουν προς στο Bayshore Hotel στο Coal Harbour, που διαμένουν τα μέλη της Ολυμπιακής επιτροπής. Πλησιάζοντας όμως προς το ξενοδοχείο,  αλλάξαν πορεία και κατευθύνθηκαν στη αστυνομική διεύθυνση ελέγχου για τους ΟΑ του 2010…

Σύμφωνα με τους μπάτσους υπάρχουν 7 συλλήψεις. Ο  επικεφαλής της ασφάλειας σε μια δήλωση του, ενάντια σε όσους συγκρούστηκαν  είπε ότι «αυτό που αντικρύσαμε σήμερα, ήταν   ότι το εγκληματικό στοιχείο κατέλαβε τους διαδηλωτές»

Στο μεταξύ με την έναρξη των χειμερινών ολυμπιακών, σκοτώθηκε στη πίστα του έλκηθρου ένας αθλητής από πρόσκρουση, λόγω κακοτεχνιών και πιάστηκε και η πρώτη ντοπαρισμένη αθλήτρια της χειμερινής ολυμπιάδας.

Οι διαδηλωτές έξω από το κέντρο BC

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: