Αυστρία: Ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» διώκονται οικοακτιβιστές.

Σε δυο βδομάδες αρχίζει στη Βιέννη η δική δέκα ακτιβιστών μελών, κυρίως, της ομάδας Bassisgruppe Tierrechte (BAT) που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την ελευθερία των ζώων. Η ένταση της καταστολής των οικοακτιβιστών ξεκινά περίπου τρία χρόνια πριν, ως μια επιλογή του κράτους να ανακόψει τις αποτελεσματικές ενέργειες και την προπαγάνδα των οικοακτιβιστών. Τον Μάιο του 2008 οι μπάτσοι επιδράμουν σε συνολικά 23 διαμερίσματα και προβαίνουν τελικά στη σύλληψη δέκα ατόμων.

Κατηγορούνται βάσει του νόμου § 278A, δηλαδή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα για καταγραφή, οργάνωση, έρευνα, τεκμηρίωση και συμμετοχή σε διαδηλώσεις και για την εξάπλωση της ALF. Η παράγραφος αυτή εισήχθη αρχικά το 1993 μαζί με την § 165 του Ποινικού Κώδικα και αφορούσε το ξέπλυμα χρήματος, προκειμένου να καταπολεμηθεί το οργανωμένο έγκλημα.

Το αυστριακό κράτος θέλοντας να προσδώσει συνομωσιολογικό χαρακτήρα στις συλλήψεις κατατάσει τους διωκομενους ως μέλη ενός πανευρωπαϊκού δικτύου «οικοτρομοκρατών». Τέσσερις βδομάδες πριν τη δίκη ακόμη τρία άτομα κατηγορούνται με βάση τον § 278A, γεγονός που το έμαθαν και οι ίδιοι από τα media. Σε άλλα 28 άτομα αποσύρθηκαν οι κατηγορίες λόγω της εμφανής σαθρότητας του κατηγορητηρίου. Αλλά οι μπάτσοι διαδίδουν ότι ακόμη ένα άτομο θα διωχθεί για «εγκληματική δράση».

Παράλληλα, η 2α Μάρτη 2010-ημερομηνία έναρξης της δίκης- έχει οριστεί ως ημέρα δράσης προς τις αυστριακές πρεσβείες διεθνώς.

Δημοσιεύθηκε απο τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: