ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΟΥΜΑΡΑ…

Και ενώ μόνο και μόνο οι «απαραίτητες» ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό θα στραγγίξουν το αίμα χιλιάδων μισθοσυντήρητων, η καινούργια καραμέλα που πιπιλούν πρωί μεσημέρι βράδυ κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες είναι τα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν για τους μεγαλοφοροφυγάδες.

Ορισμένοι πολύξεροι, μάλιστα, δημοσιογράφοι περί της συνέχειας, προαναγγέλλουν και την σύλληψη ακόμα ορισμένων μεγάλων ψαριών που λέγεται ότι έχουν ζημιώσει φοροδιαφεύγοντας το ελληνικό κράτος με αστρονομικά ποσά. Ο φαρισαϊσμός δηλαδή σ’ όλο του το μεγαλείο.

Ξαφνικά οι καλοί μας δημοσιογράφοι κάνουν γαργάρα τις τόσες και τόσες «ψιλο»φοροελαφρύνσεις με τις οποίες τιμούσε κάθε κυβέρνηση που έχει περάσει κάθε βιομήχανο, κάθε μεγαλοεπενδυντή, κάθε εφοπλιστή και πάει λέγοντας.

Ξεχνούν ακόμα τις πάλαι ποτέ «προβληματικές» που δήθεν βαρούσαν κανόνι, αφού πρώτα φρόντιζαν αυτοί οι «καλοί» άνθρωποι που «έδιναν δουλειά σε τόσους εργαζόμενους» να βγάλουν αυτά που τους έμειναν «ως προς το ζην» σε κάτι τραπεζούλες, εκεί προς Ελβετία μεριά.

Φυσικά και δεν ξεχνούν τίποτα. Παραμύθια πουλούν πάλι. Φούμαρα είναι όλες αυτές οι μεγαλοστομίες για κοινωνικές δικαιοσύνες και την αίσθηση δικαίου των φτωχών και μη προνομιούχων που θα πρέπει δήθεν να ικανοποιηθεί.

Κουτοπονηριές και μόνο οι δήθεν διαβεβαιώσεις για μειώσεις των αμοιβών βουλευτάδων και υπουργών, που φυσικά θα μείνουν ανέγγιχτες με τα γνωστά τερτίπια των διπλών και τριπλών συνεδριάσεων των λεγόμενων εξεταστικών επιτροπών της βουλή.

Δεν ζητάμε, βέβαια, απ’ αυτούς κανενός είδους ευαισθησία. Δεν έχουμε καμία τέτοια αυταπάτη. Ίσα-ίσα είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την στάση τους, με την απληστία και την αλαζονεία που δείχνει κάθε εξουσιαστής, γιατί έτσι τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα για τον οποιονδήποτε…

(Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών)
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: