«ΞΕΠΝΟΕΣ» ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ» ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ…

Δύσκολα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι εξ αιτίας της χθεσινής απεργίας θα μπορούσε ποτέ να ιδρώσει το αυτάκι των σχεδιαστών, εγχώριων ή μη, των σκληρών μεν, αλλά «αναγκαίων», όπως προβάλλονται, μέτρων για να αποφύγει το ελληνικό κράτος την «χρεοκοπία», για να μην «κινδυνέψει η συνοχή της ευρωζώνης», για να παραμείνει το ευρώ ανταγωνιστικό έναντι του δολαρίου και άλλες τινές παρλαπίπες.

Τουναντίον, απεργίες, όπως αυτή που οργάνωσε το δήθεν «σκληρό» και «αδυσώπητο» ΠΑΜΕ στις κυβερνητικές επιλογές, (γιατί τι να πούμε για την ΑΔΕΔΥ), απλά εναρμονίζονται με τα γκάλοπ που ξεπρόβαλλαν πάλι σαν τα μανιτάρια και «πιστοποιούν» ότι ο κόσμος δέχεται ως απαραίτητα τα μέτρα, στηρίζει την κυβέρνηση Παπανδρέου και είναι έτοιμος θα θυσιαστεί για το καλό της πατρίδας.

Πλην ενός επεισοδίου που δημιουργήθηκε στην Αγ. Κωνσταντίνου, όταν ο οδηγός ενός απορριμματοφόρου φάνηκε ή όντως προσπάθησε να περάσει τον κλοιό των ΜΑΤ, οι διαδηλωτές κόσμιοι, νομιμότατοι, έκαναν μια ωραία βόλτα στην ίσως λίγο συννεφιασμένη και βροχερή Αθήνα και πήγαν για καφέ ή για κανένα ουζάκι νωρίς-νωρίς. Το καθήκον εξετελέσθη. Τα σκληρά μέτρα δεν θα περάσουν… Ο πήχης ταυτόχρονα πέφτει και γι’ αυτήν την καημένη την ΓΣΕΕ που θα έπρεπε σε διαφορετική περίπτωση να ανασκουμπωθεί λιγάκι.

Μόνο κάτι «περίεργοι» ξένοι ανταποκριτές «είδαν» την αυξανόμενη κοινωνική αναταραχή να εκφράζεται απ’ αυτήν την απεργία. Ή μήπως μ’ αυτά τα δημοσιεύματα διευκολύνεται το ελληνικό κράτος ώστε να ζητήσει για την συνέχεια ακόμα και την απουσία τέτοιων ξέπνοων και ψόφιων κινητοποιήσεων. Λέμε μήπως…

(Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών)
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: