Τα γνωστά παπαγαλάκια, η νέα «αποκάλυψη-σοκ», η νέα μηχανοκίνητη ομάδα «Δίας» και το γαϊτανάκι της κρατικής καταστολής

Ο «λαμπρός» δημοσιογράφος Β. Λαμπρόπουλος, γνωστός «ειδήμων» περί τα «τρομοκρατικά», φερέγγυος συνομιλητής «κύκλων» και «παράκεντρων» του γνωστού υπουργείου (καθ’ ότι και ο ίδιος όπως έχει διαφημίσει τυγχάνει παρ’ ολίγον «θύμα» της «τρομοκρατίας») και πιστός αναμεταδότης της «αντι»-τρομοκρατικής πολιτικής τουλάχιστον μιας σοβαράς συνιστώσας των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, και πάλι με παρρησία έκανε το καθήκον του.

Αυτή τη φορά μας αποκάλυψε, ότι έμεινε κρυφό το γεγονός ότι είχε τοποθετηθεί στις 12-11-2009 «βόμβα» στη στοά του μετρό και συγκεκριμένα ανάμεσα στους σταθμούς Πανόρμου και Αμπελοκήπων. Το δημοσίευμα το Βήματος τονίζει βέβαια το γεγονός της χρονικής εγγύτητας της φοβερής ανακάλυψης με το τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, για να πιστοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ότι πρόκειται για «τρομοκρατική» ενέργεια.

Περί τίνος επρόκειτο; Μα για ένα μπουκάλι με βενζίνη στο οποίο ήταν κολλημένο ένα βεγγαλικό!!!

Μπορεί να διαβεβαίωναν οι υπεύθυνοι του ΜΕΤΡΟ ότι είναι σίγουροι πως οι κάτοχοι είναι φίλαθλοι που επέβαιναν σε βαγόνι και οι οποίοι το ξεφορτώθηκαν σ’  ένα σημείο άλλωστε που ήταν αδύνατη η πρόσβαση με άλλο τρόπο.

Μπορεί να κραυγάζει αυτή τη άτιμη κοινή λογική ότι κανένας δεν θα έφθανε σε ένα τέτοιο σημείο για να κάνει με τέτοιο μέσο μια τέτοιου είδους ενέργεια. Το τσακάλι της δημοσιογραφίας δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

Ποιος είναι ο στόχος θα αναρωτηθεί ο καθένας. Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ημέρες αργότερα από την ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του σταθμού της Εθνικής Αμύνης. Προφανώς μ’ αφορμή αυτό το γεγονός αλλά και όχι μόνο υπάρχει απόφαση να ενταθούν τα μέτρα ελέγχου τόσο στο εσωτερικό των σταθμών όσο και περιμετρικά. Το κλίμα λοιπόν πρέπει να «φτιαχτεί», ο κόσμος να θεωρήσει «αναγκαία» τα σκληρότερα μέτρα, να μην δυσανασχετεί σε τυχόν «έκτακτους» ελέγχους που στο κάτω κάτω θα στοχεύουν στην  «προστασία» του από «τρελούς τρομοκράτες».

Την ίδια στιγμή ανακοινώνεται από το υπουργείο προστασίας της γαλήνης και της ασφάλειας των εξουσιαστών, ότι στην «μάχη» για την «καταπολέμηση της εγκληματικότητας» ρίχνεται νέα μηχανοκίνητη μονάδα μπάτσων, οι οποίοι θα έχουν στην διάθεση τους μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Επίσης, δημοσιεύματα μιλούν για την αναβάθμιση του λογισμικού του «υπερόπλου» που διαθέτουν ήδη οι διωκτικές αρχές και με το οποίο προβαίνουν σε εκατοντάδες παράλληλες παρακολουθήσεις κινητών και σταθερών τηλεφώνων, αλλά και σε συγκριτική ανάλυση πολλών στοιχείων, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις, οι αριθμοί κυκλοφορίας αυτοκινήτων ή μηχανών, οι διευθύνσεις σπιτιών, οι γνωριμίες «υπόπτων» κλπ.

Κατά τα άλλα τα συνήθη «ενημερωτικά» σημειώματα περί των εξελίξεων των ερευνών για την «τρομοκρατία» φαίνεται ότι έχουν παγώσει και μάλιστα συντεταγμένα στο σύνολο του τύπου. Να είναι άραγε η τακτική της «μη πρόκλησης» ή μήπως η «σιωπή» πριν την καταιγίδα…

Ο εφησυχασμός πάντως ήταν πάντα ο χειρότερος σύμβουλος…

(Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών)
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: