ΟΙ «ΔΙΑΡΡΟΕΣ» ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

ή

ΠΩΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ

Είναι γνωστά τα «μικρά» ή «μεγάλα» δωράκια της SIEMENS που φρόντιζε με το αζημίωτο πάντα, ο Μ. Χριστοφοράκος, να λαμβάνουν οι «κατάλληλοι» και χρήσιμοι αποδέκτες. Είναι γνωστό ότι πρόσωπα όπως ο άλλοτε ισχυρός άνδρας, που είχε επιλέξει η εταιρεία για να μεσολαβεί για την κατάλληλη διευθέτηση των συναλλαγών της με το ελληνικό κράτος, δεν αναλαμβάνουν τέτοια καθήκοντα αν δεν χαίρουν γενικότερης «εκτίμησης» για κάποια «προσόντα» τους. «Προσόντα» στα οποία συγκαταλέγεται τόσο η «εχεμύθεια» όσο και η ικανότητα να προστατεύουν και τα ίδια νώτα.

Είναι, επίσης, γνωστή η θεατρική παράσταση, που έδρεψε «δάφνες» για το σασπένς που προσέφερε με διεθνή εντάλματα σύλληψης του «φυγόδικου» (…με την άδεια του ελληνικού κράτος) στην Γερμανία, την ελεγχόμενη «σύλληψη» του, αλλά και την άρνηση έκδοσης από τις γερμανικές αρχές και τελικά τη σύντομη αποφυλάκισή του που δήθεν ντρόπιασε το «αγράμματο» περί τα νομικά ελληνικό κράτος.

Η παράσταση, όμως δεν λέει να τελειώσει. Το αντίθετο, μάλιστα, συμβαίνει, αφού ήρθε η ώρα της σύστασης και της λειτουργίας των «εξεταστικών». Αυτή, λοιπόν, την «στιγμή» το «δράμα» δείχνει να κορυφώνεται, καθώς «διαρρέει» το ημερολόγιο Χριστοφοράκου, το οποίο περιέχει πλήθος εγγραφών με επαφές και ραντεβού με υπουργούς, πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές γενικώς, και βουλευτές ειδικώς υπεύθυνους με τα οικονομικά κομμάτων,  όπως η ΝΔ και το Πασοκ.

Η προθυμία όμως για δημοσιοποίηση δεν φαίνεται να είναι και πολύ μεγάλη, με εξαίρεση την Ελευθεροτυπία που φαίνεται να αναλαμβάνει εργολαβικά να σώσει την «χαμένη» τιμή της δημοσιογραφίας… Ή μήπως απλά στέλνεται το μήνυμα ότι δεν θα βγει εύκολα έξω από την ανακατανομή εξουσιών σε δημοσιογραφικό-επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο; Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε για λογαριασμό της, αφού είναι γνωστές οι απόψεις μας.

Η σύσταση και η λειτουργία των κατ’ ευφημισμόν εξεταστικών επιτροπών δεν θα μπορούσε παρά να έχει να κάνει με τη συνέχιση του ξεκαθαρίσματος πολιτικών λογαριασμών ανάμεσα στις γνωστές πολιτικές κλίκες, είτε έχουν να κάνουν με το Πασοκ και την ΝΔ, είτε με το ΣΥΝ το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ.

Η σιωπή των πάλαι ποτέ αριστερών συνδαιτυμόνων στην περίφημη συγκυβέρνηση Τζανετάκη του 1989, που έδωσε το σινιάλο για όλο το νταλαβέρι ελληνικού κράτους-Siemens είναι εξίσου ενδεικτική. Μια σιωπή που σπάει καμιά φορά μόνο και μόνο για να σφυρίξουν αδιάφορα, και σημαίνει απλά ότι ούτε κατά διάνοιαν σκέφτονται να κουνήσουν έστω και το μικρό τους δακτυλάκι για να τσιμπήσουν ένα αντιπολιτευτικό κοκαλάκι. Θυμούνται φαίνεται και εκείνον τον Κοροβέση (που δεν χάνει την ευκαιρία να συνοδεύει τον Αλαβάνο στις περισπούδαστες πολιτικές του αναζητήσεις) και φυσούν και το γιαουρτάκι…

Μα θα πει κάποιος «εσείς οι αναρχικοί με τίποτα δεν είστε ευχαριστημένοι. Εάν δεν μιλούσε κανείς την στιγμή που το γραφείο ενός πρώην πρωθυπουργού Μητσοτάκη κανονίζει τα ραντεβού του Χριστοφοράκου με τον υπουργό Άμυνας (!!!), εάν δεν έβγαινε στην φόρα ότι τόσοι και τόσοι πασόκοι νταραβερίζονταν μαζί του, έπαιρναν τεράστια ποσά για τα κομματικά ταμεία (Τσουκάτος), ανάμεσα τους και «εκλεκτοί» του George Papandreou, ενώ μπλεγμένοι πρώην υπουργοί (Μαντέλης) βρίσκονται στο εξωτικό, από επιχειρηματικής άποψης, Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, θα λέγατε τότε σίγουρα ότι όλοι έχουν συμφωνήσει να τα κουκουλώσουν όλα».

Για εμάς, όμως, είναι σαφές ότι όταν «βάλλει» μια εφημερίδα ή γενικότερα μια κλίκα της εξουσίας εναντίον κάποιων πολιτικών προσώπων, γνωρίζει ότι πριμοδοτεί μία άλλη κλίκα ή ενθαρρύνει την πολιτική καταξίωση άλλων πολιτικών προσώπων. Και δεν το κρύβει άλλωστε. Άλλες φορές οι καταγγελίες ή η ασκούμενη αντιπολίτευση γίνεται για λογαριασμό τρίτων που επιλέγουν την σιωπή όπως προαναφέραμε.Και βέβαια πάντα υπάρχουν όλα αυτά συνδυασμένα με το ίδιον όφελος.

Αλλά ας δούμε και ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα της 1ης Φλεβάρη στην Ελευθεροτυπία για του λόγου το αληθές και σχετικά με την εξεταστική για την Siemens: «Οι πιο καυτές πατάτες στα χέρια του Α. Σαμαρά θεωρούνται ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και η αντίπαλος του στην προεδρική κούρσα Ν. Μπακογιάννη. Διχασμένα είναι τα στελέχη της Ν.Δ. για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί απέναντι στα δύο κορυφαία στελέχη. Άλλα πιέζουν τον πρόεδρο του κόμματος “να τελειώνει και με τους δύο τώρα αφήνοντας την έρευνα σε βάθος” και άλλα τον προτρέπουν “να μην τους αφήσει ακάλυπτους, γιατί μαζί τους θα παρασύρουν το κόμμα”».

Όλα καλά λοιπόν.

Και κάτι τελευταίο.

Την μπαγκέτα του πολιτικού εκβιασμού μπορεί να την κράτησαν κατά καιρούς και να την κρατούν και την περίοδο που διανύουμε διάφοροι εκπρόσωποι ή εκφραστές του πολιτικού θιάσου, ή εκείνοι που διαφεντεύουν τα ΜΜΕ ή τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Συνήθως, όμως, επιδέξιες στο χειρισμό αυτής της μπαγκέτας αποδεικνύονται οι παλιές «καραβάνες»…

Είδωμεν. Και επειδή οι εξελίξεις «τρέχουν» θα επανέλθουμε σύντομα…

Δημοσιεύθηκε από την  Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: