Σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Falabella

Δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο μια ανακοίνωση σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Falabella στο Paso Puente στην πρωτεύουσα της Χιλής. Αναδημοσιεύουμε το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου:

«… πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις:

Οι επιθέσεις ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος αντιπροσωπεύουν βήματα προς την καταστροφή της εγκαθιδρυμένης τάξης και την οικοδόμηση ενός ελεύθερου κόσμου.

Η προπαγάνδισή τους και η συχνότητά τους κάνουν το έδαφος να τρίζει κάτω από τα πόδια αυτών που νόμιζαν ότι η εξέγερση είχε πεθάνει. Πόσο λάθος ήταν. Όσο πιο πολύ χρησιμοποιούν την πολιτική του τρόμου, τόσο πιο εξεγερτικές πράξεις θα γίνονται. Όσο περισσότερη αστυνομία αναμιγνύουν στο κυνήγι μαγισσών που κάνουν, τόσο πιο πολλές ομάδες που πολεμούν θα πολλαπλασιάζονται.

Αλλά πιστεύουμε ότι αυτές οι άμεσες επιθέσεις θα πρέπει πάντα να είναι ξεκάθαρες και κατανοητές από μόνες τους, και δεν πρέπει να αφήνουν χώρο για εικασίες όπως αυτές που ακολούθησαν τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Falabella στο Paso Puente – ένα μέρος που συχνάζουν, κυρίως, εκμεταλλευόμενοι μισθωτοί εργαζόμενοι υπνωτισμένοι από την κατανάλωση.

Η προπαγάνδα με την πράξη πρέπει να φέρει νόημα και περιεχόμενο, ακόμα περισσότερο όταν επιδιώκει να πλήξει ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι οι ισχυροί πρέπει να νιώθουν την απειλή του συνεχούς κινδύνου, όχι οι εκμεταλλευόμενοι που με το ζόρι υπομένουν τη μιζέρια των ζωών τους.

Ας μην εξαπατούμε τους εαυτούς μας ή συνεισφέρουμε στην παραπλάνηση: οι εκμεταλλευτές και οι οικογένειές τους δεν συχνάζουν σε μέρη όπως το Pasos Puente. Μένουν σε απόμερες, φρουρούμενες κατοικίες, και εκεί πρέπει να επιτεθούμε, να βάλουμε βόμβες, και να ξανα-διεκδικήσουμε τους χώρους τους όπου εκδηλώνεται η εγκληματική μεσοαστική αλαζονεία, δεδομένου ότι έχουμε τη δυνατότητα να διαπεράσουμε τις κάμερες και το προσωπικό ασφαλείας. Μ’ αυτό τον τρόπο, δεν αφήνουμε έδαφος για εικασίες σχετικά με το περιεχόμενο και το σκοπό των πράξεών μας.

Τέλος, με αυτές τις σκέψεις επιχειρούμε να συνεισφέρουμε σε μια αντι-εξουσιαστική συζήτηση που εμπλουτίζεται από τη δράση. Δεν προσπαθούμε να ακινητοποιήσουμε ομάδες ή να καλέσουμε σε αδράνεια. Μακριά απ’ αυτό! Είμαστε μέρος αυτών που συνεισφέρουν στην οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς εκμεταλλευτές ή ηγέτες, εναντίον των οποίων συνηγορούμε σε όλες τις μορφές αγώνα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ

Βομβιστική ομάδα Efraín Plaza Olmedo»

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: