Χρειάζεται συστράτευση;

Συνεχίζεται  η καλλιέργεια κλίματος τρομοκράτησης του κόσμου και πίεσης σε σχέση και με την ελληνική οικονομία, με τον καθηγητή Οικονομικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Harvard Niall, Ferguson, αυτή τη φορά, να δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», η οποία δημοσιεύεται με τον τίτλο: «Στους δρόμους της Αθήνας θα μπορούσε να χυθεί αίμα» και υπότιτλο: «Ο ιστορικός του Harvard Niall Ferguson προειδοποιεί για οικονομική κρίση της Ε.Ε. Μόνο τα γερμανικά χρήματα θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα και να προστατεύσουν το ευρώ».

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο γνωστός ιστορικός παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στους κινδύνους που δημιουργεί η ελληνική οικονομική κρίση για το ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα και εκφράζει την άποψη ότι η Γερμανία, αλλά και οι ισχυρές χώρες της ΟΝΕ θα είναι αυτές που θα υποχρεωθούν να βγάλουν την Ελλάδα, αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δημοσιονομικά τους, από τη δύσκολη κατάσταση παρέχοντας τους χρήματα.

«Πάντοτε έλεγα ότι η Νομισματική Ένωση είναι εύθραυστη, γιατί δεν υπάρχει κοινή οικονομική πολιτική. Έτσι, χώρες όπως η Ελλάδα αλλά και η Πορτογαλία, η Ισπανία ή η Ιρλανδία οδήγησαν την οικονομική πολιτική στο χάος. Αν ως χώρα έχεις έλλειμμα στο ύψος του 13% του ΑΕΠ σου και οι αγορές αποφασίζουν να πωλήσουν τα κρατικά σου ομόλογα και να αυξήσουν τα επιτόκια, τότε “την έχεις πατήσει”. Τα χρέη σου εκρήγνυνται κι εσύ λες «κουταμάρες», όπως ότι από 13% σκοπεύεις να μειώσεις το έλλειμμά σου στο 3% μέσα σε δύο ή τρία χρόνια, κάτι που είναι απλώς αδύνατον.  Στους δρόμους της Αθήνας θα χυνόταν αίμα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Niall Ferguson.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους TIMES και το ρεπορτάζ του Iain Dey, «Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτει ότι οι Βρυξέλλες θα δημοσιοποιήσουν την ερχόμενη βδομάδα το σχέδιο προτάσεων τους για την ελληνική οικονομία υπό τον τίτλο: “Επείγοντα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τις 15 Μαΐου 2010”». Το εν λόγω πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει την περιστολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, την επιβολή φορολογίας στα αγαθά πολυτελείας και την επιτάχυνση των φορολογικών πληρωμών από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο ίδιο κλίμα προσπάθειας τρομοκράτησης και αποδοχής των νέων συνθηκών σκλαβιάς, που ετοιμάζονται από τους κρατούντες, εντάσσονται και οι δηλώσεις (ποιου άλλου;) του Μητσοτάκη. «Η Ελλάδα διανύει τη χειρότερη περίοδό της από την περίοδο του εμφυλίου», τόνισε ο επίτιμος της ΝΔ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια προς τιμήν του διπλωματικού σώματος.

Ακόμα, εξέφρασε την απογοήτευση του για την κατάσταση της χώρας, αναφέροντας ότι ο πολιτικός κόσμος εμφανίζεται αδύναμος και ο λαός είναι αφηνιασμένος. Σημείωσε με νόημα ότι ο πολιτικός κόσμος εμφανίζεται ανώριμος και αμήχανος την ώρα που οι πολίτες έχουν εξαγριωθεί. «Δείτε τους αγρότες, την πλέον ευνοούμενη τάξη, πως βγήκαν στους δρόμους», είπε χαρακτηριστικά ο επίτιμος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η λαϊκή αγανάκτηση και να καταλήξει σε κοινωνική αναταραχή και εξέγερση. Τέλος, τόνισε ότι ο νόμος δεν τηρείται και η αριστερά κηρύσσει την ανυπακοή στους νομούς.

Δεν είναι τυχαίο που όλοι εν χωρώ μιλάνε για επικείμενη χρεοκοπία, για κίνδυνο, ότι πρέπει όλοι τώρα να συνεισφέρουμε κ.τλ Έτσι, παίρνοντας υπ’ όψη του, την πολύπλευρη αβάντα που του γίνεται, ο Giorgakis καλεί πολίτες, φορείς, κόμματα, όλους τέλος πάντων, σε… συστράτευση, που σημαίνει «δεχθείτε αδιαμαρτύρητα, σκύψτε το κεφάλι ακόμα πιο πολύ, συνεισφέρετε!».

Θα προσπαθήσουμε. .. Αλλά, η συνεισφορά μας θα είναι αυτή που πραγματικά χρειαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι: Ένα ακόμα σπρώξιμο για να καταρρεύσει ο κρατικός μηχανισμός, για να αναδυθεί ένας κόσμος ουσιαστικής ελευθερίας, δημιουργικότητας, αλληλοβοήθειας και αλληλοσεβασμού!

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: