Δεκάδες άτομα συνελλήφθησαν στη Μόσχα, ένα χρόνο μετά τις δολοφονίες του δικηγόρου Stanislav Markelov και της αναρχικής δημοσιογράφου Anastasia Baburova απο νεο-ναζί, σε διαδήλωση μνήμης. Τουλάχιστον 500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία παρότι η θερμοκρασία ήταν στους -20 βαθμούς κελσίου και οι μπάτσοι είχαν μπλοκαρισμένα 10 λεωφορεία γεμάτα κόσμο.
«Το να θυμάσαι σημαίνει να μάχεσαι» και «Ο φασισμός δεν θα περάσει» ήταν δύο απο τα πανό και ήταν αρκετά ώστε η αστυνομία να απαγορεύσει τη πορεία κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου. Οι συμμετέχοντες αγνόησαν την απαγόρευση και άρχισαν να φωνάζουν:»οι φασίστες δολοφονούν και το Κράτους τους καλύπτει». Τότε οι μπάτσοι προχώρησαν σε συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών.
Να σημειώσουμε οτι κατα τη διάρκεια του 2009, μόνο στη Μόσχα, οι φασίστες δολοφόνησαν 31 άτομα, τα περισσότερα απο τα οποία είχαν εμφάνιση «μη σλαβική»(π.χ. καυκάσιοι). Υπολογίζεται οτι απο το 2004-2008 περισσότερα απο 300 άτομα δολοφονήθηκαν απο φασίστες.
Ανάλογα περιστατικά ίδιας έντασης πραγματοποιούνται και στην Αγ.Πετρούπολη, τη στιγμή που έρευνα καταγράφει οτι το 54% των ρώσων συμφωνεί με το εθνικιστικό σύνθημα «η ρωσία στους ρώσους».
Δημοσιεύθηκε απο Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας