Αντίσταση στην Ολυμπιακή Φλόγα!

Η Ιστορική Διαμάχη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στις 27 Γενάρη μέλη των Secwepemc και υποστηρικτές τους στο Έθνος των Secwepemc αντιμετώπισαν την Ολυμπιακή Φλόγα στην «πόλη των εποίκων» όπως ονομάζουν την πόλη Chase στη Βρετανική Κολύμπια (Καναδά), με το σύνθημα «Οι  Secwepemc Λένε Όχι στους Ολυμπιακούς» και «Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν Είναι Ευπρόσδεκτη στο Έθνος των Secwepemc».

Οι Secwepemc έχουν μακρά προϊστορία με την κυβέρνηση του Καναδά (ΚΚΚαναδά όπως τον ονομάζουν) και τη Βρετανική Κολύμπια, λόγω του αγώνα των Secwepemc για Γη και Ελευθερία. Οι Secwepemc δεν έχουν υπογράψει ποτέ Συνθήκες ούτε ποτέ παραδόθηκαν. Λένε όχι στη Συνθήκη της Βρετανική Κολούμπια, που θέλει να ξεφορτωθεί τους Ιθαγενείς και να πάρει τον έλεγχο των εναπομείναντων περιοχών, του νερού και της Γης τους.

Οι Αγωνιστές της Γης και Ελευθερίας των Secwepemc ταξίδεψαν στην Ευρώπη το 2002 και παρέδωσαν αυτοπροσώπως μια δήλωση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή όπου της ανακοίνωσαν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη στη γη τους, λόγω της μακρόχρονης διένεξης για τη γη των ιθαγενών και τις συνεχείς παραβιάσεις των Ανθρωπίνων και Ιθαγενών Δικαιωμάτων, και ότι ο ΚΚΚαναδάς δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατέχει παράνομα τη Γη των Ιθαγενών.

Όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί εγκαθιδρύουν πόλεμο στη Γη και τους Ιθαγενείς Λαούς. Καθόλου Ολυμπιακοί Αγώνες σε Γη Ιθαγενών!

Το Κίνημα Νεολαίας Ιθαγενών αναφέρει:

Οι Ολυμπιακοί και ο ΚΚΚαναδάς χρησιμοποιούν την παγκόσμια προβολή που έχουν για να προωθήσουν την πώληση των Ιθαγενών Περιοχών, αλλά θέλουμε τον κόσμο να ξέρει ότι «Η ΓΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ». Ο ΚΚΚαναδάς βρίσκεται εδώ παράνομα και «Αυτή είναι όλη γη ιθαγενών». Αυτό δεν είναι απλά «ένα ακόμη θέμα». Αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να ζούμε σαν αληθινοί Secwepemc στη Γη μας χωρίς ξένη κατοχή κανενός εισβολέα στη Γη μας. Οι μεγάλες εταιρίες που σπονσοράρουν όπως η Coca-Cola και η RBC (Βασιλική Τράπεζα του Καναδά) καταστρέφουν τις Περιοχές των Ιθαγενών σε όλο τον Κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ασφαλτωδών Περιοχών (σημείωση: είναι εδάφη που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υπόγειο πετρέλαιο και βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στην Αλμπέρτα του Καναδά και τη Βενεζουέλα) – το πιο καταστρεπτικό πρότζεκτ στην παγκόσμια ιστορία. Είμαστε τώρα στον Τέταρτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον πόλεμο ενάντια στην ίδια τη Γη.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους Ιθαγενείς Λαούς που παλεύουν για τη Γη τους και την Ελευθερία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπερασπιστείτε τη Γη. Καθόλου Ολυμπιακοί Αγώνες σε Γη Ιθαγενών. Καμία επέκταση του Κράτους του Καναδά μέσα από τη Γη των Secwepemc. Καμία επέκταση του σιδηρόδρομου μέσα από τη Γη των Secwepemc.

Κλείστε τα Ασφαλτώδη Εδάφη. Αλληλεγγύη στους Ζαπατίστας. Αλληλεγγύη στους Μαπούτσε. Έξω η Shell από το Λεκανοπέδιο του Sacred Headwaters – Έθνος των Tahltan.

Κίνημα Νεολαίας Ιθαγενών

nymcommunications@gmail.com | http://nativeyouthmovement.org

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: