Με την εκτόπιση του μαύρου πληθυσμού στην Αφρική και την δημιουργία νεου κράτους σχεδιάζεται η ανοικοδόμηση της Αιτής, απο τους κυρίαρχους. Η πρόταση έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση της Σενεγάλης και ονομάζεται «επαναπατρισμός» αφού ο μαύρος πληθυσμός της Αιτής, είναι απόγονοι αφρικανών σκλάβων.
Έτσι εξηγούνται τα δισεκατομμύρια που έσπευσαν να επενδύσουν οι ανθρωπιστές, οι πεζοναύτες, τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και οι κυανόκρανοι μπάτσοι που την κατέκλυσαν μετά τον σεισμό.
Το νέο resort θα ετοιμαστεί με εκκένωση και εκτόπιση των εξαθλιωμένων, ωστε να υπάρξει χώρος για τις επενδύσεις και την κτηματαγορά.
Η πρόταση θα συζητηθεί στην 14η σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής ένωσης, που ξεκινάει σήμερα στην Αιθιοπία στην οποία θα συμμετέχουν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Πινγκ και ο Θαπατέρο ως προεδρεύων της ΕΕ…To τι περιμένει όσους εκτοπιστούν στην Αφρική με πρόσχημα το νέο κράτος, δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε, αφού για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, κάποιοι άλλοι πληθυσμοί θα πιεστούν ή θα αναγκαστούν σε μετακινήσεις.
Παρόμοιο σχέδιο έχει εφαρμοστεί στη Νέα Ορλεάνη, μετά τις πλημμύρες του τυφώνα Κατρίνα, οι οποίες ήταν αυτής της έντασης, εξαιτίας της σκόπιμης αμέλειας του κράτους να αφήσει ανοιχτά τα φράγματα, αν και η έλευση του τυφώνα είχε προβλεφθεί έγκαιρα. Το αμερικάνικο κράτος απαίτησε με τη βία και τον στρατό, την υποχρεωτική εκκένωση των κατοικιών από τους μαύρους εξαθλιωμένους κατοίκους και δεν επέτρεψε ποτέ την επιστροφή τους.Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 μαύροι πυροβολήθηκαν από τους πολιτοφύλακες στις περιπτώσεις που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους.
Στην Φλώριδα πίεζαν άπληστες κτηματομεσιτικές επενδυτικές ανάγκες εξεύρεσης γης και κτιρίων από ντόπιους και ξένους επενδυτές, ενώ οι φτωχοί κάτοικοι της Ορλεάνης ήταν πολύ ευχαριστημένοι να ζουν στα παλιά τους σπίτια που δεν σκεφτόνταν να πουλήσουν, με την διαμορφωμένη κουλτούρα τους και τον τρόπο ζωής τους, χωρίς να υπολογίζουν τον προβλέψιμο μετεωρολογικά τυφώνα Κατρίνα και τα σκόπιμα λάθη του κράτους στα φράγματα και στα κανάλια που είχε αποτέλεσμα 20.000 πνιγμένους φτωχούς Αμερικάνους και εκατοντάδων χιλιάδων άστεγων, και την απελευθέρωση κτηματομεσιτικών δραστηριοτήτων.
Ακριβώς όπως τώρα στην Αιτή, που δεν είχε αντισεισμική πρόβλεψη ούτε καν μεσοπρόθεσμη για το φαινόμενο, ούτε για τα κτίρια αν και είναι σεισμογενής περιοχή, όπως και στην Ορλεάνη, η επιστήμη στην υπηρεσία του κράτους, τα σκόπιμα τεχνικά λάθη και παραλείψεις έγιναν αιτία καταστροφών και εξόντωσης ανθρώπων και ανοίγματος τεράστιων κτηματομεσιτικών αγορών και επενδύσεων, δίνοντας ένα παράδειγμα σε όλους για το τι μπορεί να επιφυλλάσει οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε η «μοίρα», το κράτος και τα τσιράκια του, στους φτωχοδιάβολους καταπιεσμένους αλλά και στους πάντα ευλογημένους και φιλάνθρωπους επενδυτές.