Νέα από τους Μαπούτσε

A gunfire attack Mapuche Lof Paichil Antreao in Villa La Angostura

Ένα νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας έλαβε χώρα στις 20 Γενάρη στο Neuken, Puelmapu. Μπάτσοι πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες και έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν μέλη της κοινότητας Μαπούτσε Paichil Antreao. Οι συγκρούσεις έγιναν ανάμεσα σε 15 περίπου ιθαγενείς και τις δυνάμεις καταστολής. Οι Μαπούτσε κατήγγειλαν ότι συμμετείχαν και στρατιώτες που έφεραν όπλα των 22 χιλ.

Το γεγονός αυτό έγινε κοντά στο βουνό Μπελβεντέρε, κοντά στην τουριστική περιοχή Villa La Angostura. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 2 νεαροί αγωνιστές.

ataque 170

Το Συντονιστικό Mapuche Arauco Malleco – ORT σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε κανένα σημάδι ότι θα σταματήσει την καταστολή και εξακολουθεί να βασανίζει και να συλλαμβάνει αγωνιστές. Έτσι θα συνεχίσει τον αγώνα και θα συνεχίσει να απαιτεί τις εκτάσεις της γης που δικαιούται, ενάντια στα συμφέροντα των καπιταλιστών στην περιοχή. Αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ακόλουθες πράξεις:

1) Τρίτη, 05 Γενάρη 2010, πραγματοποιήθηκε σαμποτάζ στην περιοχή
Millantué, 10 χλμ. νότια του  Bajo Malleco, ενάντια σε βυτιοφόρο της Mininco Forestal, το οποίο καταστράφηκε.

2) Παρασκευή, 22 Γενάρη 2010, έγινε σαμποτάζ με στόχο μια γέφυρα, 5 χλμ. δυτικά της Ercilla.

3) Δευτέρα, 25 Γενάρη 2010, πυρπολήθηκε φορτηγό κοντά στην πόλη Ercilla. Τουλάχιστον 6 ήταν οι δράστες, σύμφωνα με τις αρχές. Αυτή είναι η πρώτη εμπρηστική επίθεση μετά τις προεδρικές εκλογές στη Χιλή.

Καταγγέλλουν επίσης τις συνεχιζόμενες διώξεις ιθαγενών αγωνιστών στη Χιλή και την Αργεντινή.

Καταλήγει η ανακοίνωση με τη δέσμευση για τη συνέχιση του αγώνα στο μονοπάτι των ηρωικών προγόνων τους που έδωσαν τις ζωές τους για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του έθνους των Μαπούτσε, και την υπογραφή:

«Órganos de Resistencia Territorial ORT-CAM. Wallmapu 25-1-2010»

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: