Η επιχείρηση των μουτζαχεντίν στην Kabul στις 18/1

Μια ομάδα αυτοκτονίας των Μουτζαχεντίν προχώρησε στην επιχείρηση γύρω στις 9.45 το πρωί της Δευτέρας 18 Γενάρη.

Στόχοι ήταν το Προεδρικό Μέγαρο της πρωτεύουσας και σημαντικά κυβερνητικά κτίρια όπως το Υπουργείο Ορυχείων και Ενέργειας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Οικονομίας και το ξενοδοχείο Serena στην καλύτερα φρουρούμενη περιοχή του κέντρου της Καμπούλ.

Η μάχη ξεκίνησε από μια επίθεση αυτοκτονίας απέναντι από την πλατεία Pashtunistan, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες από τους φρουρούς του Προεδρικού Παλατιού. Μετά έγινε επίθεση 5 ανταρτών υπό τον Μουλά Μουχάμαντ σε κτίριο του Υπουργείου Επικοινωνιών που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Serena, όπου οι μουτζαχεντίν πήραν τον έλεγχο του κτιρίου σκοτώνοντας τους φρουρούς. Η ομάδα των 5 άρχισε να βάλλει κατά του Υπουργείου Ενέργειας και του Υπουργείου Οικονομίας και άλλων κτιρίων όπως η Τράπεζα του Αφγανιστάν και το ξενοδοχείο Serena.

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα 4 ανταρτών υπό τον Μουλά Μούσα πήγαν κοντά στο σινεμά Aryana, απ’ όπου άρχισαν να βάλλουν κατά των προαναφερόμενων στόχων.

Μετά μια τρίτη ομάδα υπό τον Μουλά Σαϊφουλάχ βρέθηκαν σε απόσταση βολής και άρχισε να βάλλει κι αυτή κατά των κτιρίων.

Μισή ώρα αργότερα, ένας μαχητής, ο Χατζί Μασούντ πραγματοποίησε επίθεση με παγιδευμένο ασθενοφόρο σε βάση του αφγανικού στρατού στο Μαλίκ Αζγκάρ, απ’ όπου θα πήγαιναν ενισχύσεις στο κέντρο. Σκοτώθηκαν αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και άλλο προσωπικό.

Μετά μια άλλη επίθεση έγινε στο δρόμου του σινεμά Pameer εναντίον στρατιωτικού κομβόι που πήγαινε στο πεδίο της μάχης.

Τουλάχιστον 31 στρατιώτες του αφγανικού στρατού-μαριονέτα και της Εθνικής αστυνομίας σκοτώθηκαν στις περιοχές γύρω από το Προεδρικό Παλάτι και 22 στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μαλίκ Αζγκάρ και μια ντουζίνα κυβερνητικά αμάξια καταστράφηκαν από τις εκρήξεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποια καταστήματα και το εμπορικό κέντρο Qari Aman πήραν φωτιά από τις τυφλές βολές των κυβερνητικών στρατιωτών που μέσα στον πανικό τους έριχναν όπου βρουν.

Είκοσι μουτζαχεντίν πήραν μέρος στην επιχείρηση, απ’ τους οποίους οι Hafiz Humayun, Mulah  Muhammad, Mula Musa, Hafiz Ali, Saifullah και Nijat σκοτώθηκαν.

Οι υπόλοιποι 13 επέστρεψαν σώοι στις βάσεις τους.

Το Υπουργείο Αμύνης επιβεβαίωσε την απώλεια 27 φαντάρων.

Φυσικά οι απώλειες που ανακοινώνονται από τις αρχές είναι πάντα μικρότερες από τις πραγματικές, για λόγους ψυχολογικούς και γοήτρου.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: