Εξέγερση εργαζομένων σε εργοστάσιο κινητών στην Κίνα

Νέα εξέγερση στον κομμουνιστικό «παράδεισο» της Κίνας!

Εργάτες στο εργοστάσιο της Wintek στην πόλη Suzhou στην Κίνα κατέβηκαν σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση ν-εξανίου για τον καθαρισμό των οθονών των κινητών, μιας επικίνδυνης χημικής ουσίας, λόγω της οποίας πιστεύεται ότι πέθαναν κάποιοι εργαζόμενοι τους τελευταίους μήνες, ενώ άλλοι νοσηλεύτηκαν με προβλήματα υγείας.Εξαγριωμένοι οι απεργοί προξένησαν φθορές σε εξοπλισμό και οχήματα του εργοστασίου της Wintek. Χιλιάδες απεργών (περίπου 2000) συγκρούστηκαν με πάνω από 300 μπάτσους των κινεζικών ΜΑΤ στην εργοστασιακή μονάδα στην επαρχία Jiangsu στις1 15 Γενάρη. Η απεργία ξεκίνησε σα διαμαρτυρία για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και λόγω της ανακοίνωσης ότι τα ετήσια επιδόματα δεν θα καταβάλλονταν.

Η εταιρία Lianjian Technology Co. Ltd στην πόλη Suzhou κατασκευάζει οθόνες υγρών κρυστάλλων για κινητά τηλέφωνα (κυρίως Nokia και i-Phone). Γύρω στις 7 το πρωί της 15/1, οκτακόσιοι από τους 13.000 εργαζομένους στο εργοστάσιο συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του εργοστασίου με πανό όπως «Διαβολικό εργοστάσιο» και «Επιστρέψτε το Ετήσιο Επίδομά μου».

«Μια γυναίκα χτυπήθηκε με γκλομπ και έχασε τις αισθήσεις της, αλλά την τράβηξαν μακριά. Θυμώσαμε τόσο πολύ που αρχίσαμε να πετάμε πέτρες στην αστυνομία» λέει ο Liu. Οι μπάτσοι που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τους συναδέλφους τους.

Άλλο βίντεο εδώ
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.