Δύο ντοκουμέντα για τη δίκη κατά των Κορκονέα και Σαραλιώτη στις 20 Ιανουαρίου στην Άμφισσα

Στις 20 Ιανουαρίου πρόκειται να γίνει στη Άμφισσα η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Οι ειδικοί φρουροί κατηγορούνται για τον θάνατο του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ως αναρχικοί δεν ενδιαφερόμαστε για την απονομή «δικαιοσύνης» εκ μέρους του κράτους, δεν θα απαιτήσουμε από τα όργανά του να επιβάλλουν ποινές σε άλλα όργανά του. Επειδή σε όλες τις περιπτώσεις, («ελαφρών» ή «βαρειών» ποινών) δικαιώνεται ο κρατισμός.

Άλλωστε, η υπόθεση της «απονομής δικαιοσύνης» βρίσκεται στα χέρια των υπαλλήλων του  και στη «διακριτική ευχέρεια» (πολιτική σκοπιμότητα) της εξουσίας. Από αυτή την άποψη είναι, επίσης, αδιάφορο το όποιο αποτέλεσμα της όποιας δίκης, όταν και όποτε γίνει.

Δεν ενδιαφερόμαστε για την πολιτική εκμετάλλευση του νεκρού 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά ούτε και της επικείμενης δίκης των δύο ειδικών φρουρών. Αυτές τις λογικές τις αφήνουμε στις κάθε είδους εξουσιαστικές κλίκες, που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από τέτοιες καταστάσεις.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι πως με αφορμή αυτό το γεγονός ένα κομμάτι της κοινωνίας ξεσηκώθηκε και συγκρούστηκε, αναζήτησε και αναζητά δρόμους ελευθερίας και ουσιαστικής δικαιοσύνης πέρα από τις εξουσιαστικές δομές ή τα όποια υποκατάστατά τους. Αυτό, θεωρούμε, ότι είναι ένα ουσιαστικό βήμα που αρνείται δημοκρατικές ή αντιδημοκρατικές λογικές και πρακτικές και μπορεί να πλήξει καίρια τις εξουσιαστικές συνθήκες που επικρατούν. Και αυτή είναι μια ακόμη ουσιαστική παρακαταθήκη στην συνολικότερη πορεία για την αναρχία.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η ενημέρωση είναι ένα σημαντικό στοιχείο που συνδράμει στην κατανόηση τόσο των πραγματικών συνθηκών κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 16χρονος, όσο και στην πληθώρα των συλλογισμών που έχουν στη διάθεσή τους οι εξουσιαστές προκειμένου να φέρνουν στα μέτρα των πολιτικών σκοπιμοτήτων τους, τις όποιες αποφάσεις.

Δημοσιεύουμε, λοιπόν, τις δύο αποφάσεις που αφορούν:

Α) την παράταση της προφυλάκισης των δύο ειδικών φρουρών, και

Β) την παραπομπή τους σε δίκη από το Συμβούλιο Εφετών.

Συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθήνας 1847/2009

Συμβούλιο Εφετών Αθήνας 1511/2009

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: