Η CIA συμμαχεί με επιστήμονες για την «προστασία του περιβάλλοντος»

Κάποιοι απ’ τους πιο «έγκυρους» επιστήμονες των ΗΠΑ συνεργάζονται σε μια προσπάθεια να «χρησιμοποιήσουν» τις υπηρεσίες ασφαλείας της κυβέρνησης για να έχουν πρόσβαση στην πολυπλοκότητα της περιβαλλοντικής αλλαγής, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα. Στα πλαίσια αυτά σχεδιάζεται να έχουν πρόσβαση και στους κατασκοπευτικούς δορυφόρους για να μελετούν φαινόμενα όπως σύννεφα, τροπικά δάση, ερήμους και παγετώνες.

Η συνεργασία αυτή βρίσκει σύμφωνη τη CIA. Τον περασμένο χρόνο έγινε μελέτη δορυφορικών φωτογραφιών από την Αρκτική σε σχέση με το λιώσιμο των πάγων.

Δεν είναι τίποτα καινούργιο, θα πει κανείς.

Είναι, όμως, μια προσπάθεια να τονωθεί το κύρος των μυστικών υπηρεσιών που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια, αφού μέχρι και μικρές αγγελίες βάζανε ζητώντας… κατασκόπους και πρακτορίσκους. Τώρα, με το περιβαλλοντικό περιτύλιγμα παρουσιάζεται στο … αδαές κοινό η χρησιμότητα του εξοπλισμού και των πρακτόρων ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Norbert Untersteiner, καθηγητής «Ατμοσφαιρικών Επιστημών και Γεωφυσικής» στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ειδικεύεται στον πολικό πάγο και είναι μέλος της ομάδας κατασκόπων-επιστημόνων. Υποστηρίζει ότι οι επιστήμονες δεν έχουν τη δυνατότητα να «στείλουν 500 ανθρώπους στην κορυφή του κόσμου». Και επισημαίνει μεταξύ άλλων τα οφέλη του προγράμματος Medea (Measurements of Earth Data for Environmental Analysis) από τις καιρικές προγνώσεις που θα προκύψουν, την ανακάλυψη νέων τοποθεσιών για ψάρεμα και ναυσιπλοΐα, και την ανακάλυψη τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που κρύβονται κάτω από τους πάγους.

Ίσως το τελευταίο να είναι και το κύριο κίνητρο και όχι η παρακολούθηση και προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο τα κράτη και οι υπηρεσίες τους καταστρέφουν καθημερινά.

Δεν είναι άγνωστο άλλωστε ότι οι δήθεν ανησυχίες των «ισχυρών» της Γης για τις λεγόμενες κλιματικές αλλαγές, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, για την υπερθέρμανση κτλ. εξανεμίζονται μπροστά στα όποια οικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη.

Οι «κραυγές αγωνίας» για το περιβάλλον που με περισσή υποκρισία εκφέρουν επιστήμονες, αναλυτές, κρατικοί αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι είναι ένα σιχαμερό ψέμα που αποκαλύπτεται καθημερινά με την εντεινόμενη μόλυνση και καταστροφή που προκαλούν οι μηχανισμοί του καπιταλισμού και της κρατικής παρέμβασης στη φύση στα πλαίσια της αντι-ανθρώπινης και ασύδοτης δράσης των εξουσιαστών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Οι New York Times υποστηρίζουν στο σχετικό δημοσίευμα ότι λόγω της μυστικότητας των λήψεων των δορυφόρων θα χρησιμοποιηθούν μόνο εκείνες που χρειάζονται και σε… χαμηλότερη ανάλυση, για να μην αποκαλυφθούν υποτίθεται οι πραγματικές δυνατότητες των δορυφόρων…

Παράλληλα δε λείπουν και οι… συντηρητικότερες φωνές, όπως του γερουσιαστή John Barrasso, που υποστηρίζει ότι η CIA πρέπει να… πολεμάει τους «τρομοκράτες» και όχι να «κατασκοπεύει θαλάσσιους λέοντες». Ειδικά μετά την απόπειρα ανατίναξης του αεροπλάνου της Delta Airlines από το Νιγηριανό «καμικάζι», οι φωνές αυτές τείνουν να πληθύνουν.

Ίσως είναι και μέρες αναδουλειάς για τους καημένους τους πράκτορες λόγω και της λεγόμενης κρίσης. Ποιος ξέρει…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: