Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;;; Ή αλλιώς Ιστορίες «αντιεγκληματικής» πολιτικής και ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα…

Μια ακόμα πρωτο(;)βουλία του δραστήριου υπουργού τήρησης και διαφύλαξης της ησυχίας, τάξης και ασφάλειας για λογαριασμό του κράτους κ. Χρυσοχοΐδη έτυχε της αντίστοιχης προσοχής των ΜΜΕ με εκείνες που προηγήθηκαν, αλλά και με εκείνες που ήδη έχουν διαφημιστεί στα «προσεχώς στις οθόνες σας». Έσπευσε, λοιπόν, ο προβεβλημένος δεόντως από τα ΜΜΕ και αεικίνητος υπουργός να καλέσει δημάρχους και νομαρχαίους σε κοινή συνάντηση με τον ίδιο, αλλά και με στελέχη του υπουργείου του, ώστε να συντονιστούν με στόχο την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στους δρόμους της Αθήνας.

Περσινά ξινά σταφύλια θα πει κανείς και θα έχει δίκιο. Πράγματι δεν πρόκειται παρά για έναν συντονισμό που ήδη είχε προτείνει και δοκιμάσει ο προκάτοχος του Π. Παυλόπουλος στην κατεύθυνση της συστράτευσης για το «καθάρισμα» του λεγόμενου ιστορικού κέντρου της Αθήνας και όχι μόνο, από τα «μιάσματα», της εξασφάλισης μιας ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης, αλλά και του μοιράσματος ευθυνών για τη συνολικότερη κατασταλτική δραστηριοποίηση που είχε δρομολογηθεί. Ταυτόχρονα η συμμετοχή της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης, των νομαρχιών, αλλά και φορέων όπως λόγου χάρη ο ΟΚΑΝΑ στους συγκεκριμένους σχεδιασμούς στόχευε στο να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι στις βεβαιώσεις ότι το «πρόβλημα», αλλά και η «λύση» δεν υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της αστυνομίας, οπότε «μοιραία» η κοινωνική συναίνεση θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη…

Η «δόξα» όμως του «προστάτη» των πολιτών Χρυσοχοΐδη φαίνεται ότι ενόχλησε την υπουργό παιδείας Διαμαντοπούλου που έσπευσε με επιστολή της στον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη να ζητήσει τη συγκρότηση ενός συντονιστικού διυπουργικού οργάνου προκειμένου «να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά θέματα του κέντρου της Αθήνας».

Από την πλευρά τους «κύκλοι» του υπουργείου προστασίας, μ’ άλλα λόγια παπαγαλάκια του Χρυσοχοΐδη, «διέρρευσαν» στα ΜΜΕ ότι με την πρωτοβουλία της η υπουργός παιδείας «θέλησε να μπει στο κάδρο μιας συζήτησης που δεν την αφορά» και ότι ο υπουργός απλά κινείται εκ νέου σε κατευθύνσεις που είχαν μείνει ανενεργές όταν στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο δημόσια τάξης είχε ενεργοποιήσει τα τοπικά συμβούλια «πρόληψης της εγκληματικότητας», τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς κλπ.

Αλλά και τα παπαγαλάκια της υπουργού δεν έμειναν άπραγα θυμίζοντας στα ΜΜΕ ότι η υπουργός επί πολλά χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Ζωή ξανά στο κέντρο».

Είτε αληθεύει είτε όχι ότι ο κομματικός ανταγωνισμός λαμβάνει πλέον υπ’ όψιν του την προοπτική ενός νέου εκλογικού νόμου που ενδεχομένως θα μετατρέψει εκτός των άλλων μεγάλες εκλογικές περιφέρεις σε μονοεδρικές.

Είτε αληθεύει είτε όχι ότι ο Χρυσοχοΐδης έχει βάλει πλώρη για την Δημαρχία της Αθήνας –που στο παρελθόν έχει αποτελέσει εφαλτήριο φιλόδοξων κομματικών στελεχών που στόχευαν στην προεδρία του κόμματος τους και βέβαια στην πρωθυπουργία–, φαίνεται ότι «εκεί» στο Πασοκ παίρνουν από νωρίς θέση «μάχης» για την διαδοχή του Γιωργάκη. Το γεγονός αυτό βέβαια λίγο θα έπρεπε να μας απασχολούσε εάν δεν είχε καταστεί «προνομιακός στίβος» αυτής της «ευγενούς άμιλλας» το ζήτημα της «αντιεγκληματικής» πολιτικής. Με ότι  αυτό συνεπάγεται. Γιατί κατά τα άλλα κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: