Πρασινάδες

«Λάθος» χαρακτήρισε ο Γ. Παπανδρέου τη ρύθμιση των τελών κυκλοφορίας. Αυτή η δήλωση έγινε επειδή το κύμα αγανάκτησης των ΙΧήδων έχει φουντώσει. Και ο «λαοπρόβλητος» Γιωργάκης έπρεπε να πει κάτι που να καθησυχάζει.

Αλλά, το χαράτσι παραμένει. Απλά δόθηκε παράταση για την καταβολή του μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Αυτή η συνηθισμένη μπαγαποντιά των σοσιαλιστών που «αναγνωρίζουν λάθη» αλλά συνεχίζουν να τα εφαρμόζουν, σίγουρα θα προκαλούσε άφθονο γέλιο αν δεν ήταν εκνευριστικά υποτιμητική για την ανθρώπινη νοημοσύνη.  Λέξη, όμως, δεν ειπώθηκε για το πώς θα διορθωθεί το «λάθος», ενώ μεταθέτουν την προσοχή του κόσμου σε «κάποιες αδικίες» επειδή τάχα δεν δόθηκε ο χρόνος να μελετηθεί καλύτερα το μέτρο.

Αυτό το τέχνασμα των σημερινών διαχειριστών των κρατικών υποθέσεων είναι γνωστό από παλιά. Μ’ αυτή την τεχνική  τα λόγια χρησιμοποιούνται για να καθησυχάσουν τον κόσμο καλλιεργώντας διορθωτικές ψευδαισθήσεις, οι οποίες αν και όπου εφαρμοστούν θα αφορούν ένα μικρό αριθμό οχημάτων. Μέχρι τότε, οι εξουσιαστές του Πασόκ ελπίζουν πως ο πανδαμάτωρ χρόνος θα έχει κατευνάσει ένα μέρος από την κοινωνική αγανάχτηση.

Βέβαια, οι κυβερνώντες κάνουν πως ξεχνούν ότι οι ΙΧήδες ξοδεύουν σε τακτά διαστήματα ένα κάρο λεφτά για να «περάσουν» από τα ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα τους, ώστε να είναι ασφαλή κατά την κυκλοφορία τους, αλλά και να μην εκπέμπουν ρύπους που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Πάντως, μ’ αυτά και με τ’ άλλα γίνεται φανερό πως η πράσινη ανάπτυξη και η «πρασινολατρεία» των Πασοκιστών απλώνει ξανά την πράσινη γλίτσα στον κοινωνικό χώρο.

Δημοσιεύθηκε από ΑΞΙΝΟΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: