Σουηδία, Στοκχόλμη οι συγκρούσεις και οι συλλήψεις του χρόνου που πέρασε

Σε όλη την  διάρκεια του 2009, στην Στοκχόλμη ξεσπούσαν συγκρούσεις, ιδιαίτερα στα υποβαθμισμένα προάστια της πόλης. Οι εξεγερμένοι κυρίως νεολαίοι, συγκρούονταν με τους μπάτσους και τους πυροσβέστες, που έσπευδαν στις περιοχές για να τους καταστείλουν. Η απάντηση του κράτους ήταν η ένταση της καταστολής.

Στη Φίτζα, μια περιοχή της Στοκχόλμης, ξεσπασαν συγκρούσεις που κράτησαν αρκετές μέρες, μετά από την βίαιη επέμβαση των μπάτσων σε ένα κέντρο νεολαίας την Κυριακή 25 Οκτώβριου.

Την επόμενη Τρίτη ένα άτομο και συλλαμβάνεται, ενώ ταυτόχρονα οι μπάτσοι εισβάλουν στο χώρο διαμονής του και συλλαμβάνουν άλλους εννέα ανθρώπους.

Τεθήκαν υπό κράτηση και κατηγορήθηκαν για υποκίνηση ταραχών και για προσχεδιασμένους εμπρησμούς. Από την πρώτη στιγμή μπάτσοι και μέσα μαζικής ενημέρωσης , περιγράφουν τους συλληφθέντες, ως εγκληματικές φυσιογνωμίες και ταραχοποιά στοιχεία με διασυνδέσεις στο εξωτερικό…και διαδίδουν ότι είναι μέλη της οργάνωσης δράσης ¨Αντιφασίστες».

Επίσης τους συνδέουν με τις συγκρούσεις που ξέσπασαν τον προηγούμενο χρόνο στο Μάλμο και στο Ρόζενγκαρντ.

Τον περασμένο χειμώνα είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μετά από την έξωση της ιδιοκτήτριας εταιρίας  με την συδρομή του κράτους και των μπάτσων του, ενός κατηλειμένου κτιρίου.

Η επιχείρηση διατείνεται ότι στη θέση του θα κατασεκυάσει ένα κέντρο μάθησης που θα διδάσκει στους κατοίκους της περιοχής πως να προσαρμόζονται στα διαμερίσματα….

Η εκκένωση και η κατεδάφιση του κτιρίου συσπείρωσε τους αγωνιζόμενους, όπως είχε γίνει και με την εκκένωση της κατάληψης Ungdomshuset στην Κοπεγχάγη.

Η εικόνα που προσπαθούν να περάσουν τα μέσα για την περιοχή Φίτζα, είναι η εικόνα μιας ανασφαλούς και επικίνδυνης περιοχής.

Στις 22 Δεκέμβρη έγινε η δίκη για του 2 από τους 10 κατηγορούμενους, ο ένας καταδικάστηκε  σε 5 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1000 SEK, και σε 4 μήνες αντίστοιχα. Η μία διωκόμενη είναι φυλακισμένη από την ώρα της σύλληψης της και θα περαμείνει έγκλειστη και μέχρι την αρχή της ποινής φυλάκισης της.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικούς, αναρχικές μέσα και έξω από σχολεία και σχολές
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: