Μεξικό: σαμποτάζ σε πολυτελή οχήματα και συλλήψεις

Τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου, γύρω στις 5 το πρωί ένας πυρήνας του ELF (Earth Liberation Front) επιτέθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό σε κατάστημα μοτοσυκλετών Harley Davidson και σε 9 οχήματα με μολότοφ.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές στη τζαμαρία του καταστήματος και να καταστραφούν από τη φωτιά 9 πολυτελή αυτοκίνητα Ford, Chrysler κ.ά., καθώς και ένα φορτηγό και ένα καμπριολέ. Οι επιθέσεις έγιναν στη συνοικία Τλαλπάν της πρωτεύουσας.

Ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης και τον «πράσινο» καπιταλισμό που ευαγγελίζονται οι δυνάστες του πλανήτη.

Την ευθύνη ανέλαβε το ELF – Πυρήνας ενάντια στην Εξημέρωση.

Η αναταραχή που προκλήθηκε στην πρωτεύουσα έφερε την μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής. Τρία άτομα συνελήφθησαν γιατί, σύμφωνα με τους μπάτσους, κατείχαν ποσότητες βενζίνης, γάντια, κουκούλες και άδεια μπουκάλια, οι Abraham και Charles, 16 ετών και ο  Fermin, 17 ετών.

Πρόσφατα είχε κατηγορηθεί ο Ramses Villareal για παρόμοια περιστατικά, ενώ στα χέρια του κράτους βρίσκεται ο Emmanuel Hernández Hernández.

Οι πράξεις σαμποτάζ έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο στη χώρα του Μεξικό.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: