Συλλήψεις και φυλακίσεις φοιτητών και αγωνιζόμενων αλληλέγγυων στην Καλιφόρνια

Οκτώ άνθρωποι κρατούνται από το Σάββατο μετά από επίθεση  στο σπίτι του επικεφαλής της πανεπιστημιούπολης  του Berkeley, Robert Birgeneau. Κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για την αύξηση των διδάκτρων και την περικοπή του προυπολογισμού για το πανεπιστήμιο.
Πάνω από 75 άνθρωποι, περικύκλωσαν το κτίριο, γνωστό ως «σπίτι του πανεπιστημίου», στη βόρεια πλευρά τς πανεπιστημιούπολης, γύρω στις 11.15 το βράδυ.

Φωνάζοντας «δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη», περικύκλωσαν το «ιστορικό» οίκημα και έσπασαν παράθυρα, γλάστρες, και φώτα, κάποιοι, σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου του πανεπιστημίου,  Dan Mogulof, πέταξαν  τις δάδες προς στο σπίτι που κοιμόταν ο Birgeneau και η γυναίκα του.
Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 11/12, οι φοιτητές είχαν προσπαθήσει να προσεγγίσουν με πορεία το «σπίτι του Πανεπιστημίου», αλλά εμποδίστηκαν βίαια απο τις κατασταλτικές δυνάμεις και τράπηκαν σε φυγή, εκτός από ελάχιστους που προσπάθησαν να ανακόψουν τους μπάτσους πετώντας τους αναμμένες δάδες.
Ο γνωστός κολλητός, κυβερνήτης του Μπους,  Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δήλωσε:
«Δεν θα ανεχτούμε κανενός είδους τρομοκρατία, εναντίον της ηγεσίας μας, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών μας.  Η επίθεση στο «σπίτι του παεπιστημίου» στον  καγκελλάριο Birgeneau, είναι μια εγκληματική πράξη και όσοι κατηγορούνται θα αντιμετωπίσουν την μέγιστη τιμωρία που ορίζει ο νόμος»
Οι συλληφθέντες κρατούνται για να περάσουν από το δικαστήριο Δευτέρα ή Τρίτη και έχει οριστεί εγγύηση 132.500 δολλαρίων.
Το γεγονός αυτό προστίθεται σε ένα μπαράζ κρατικής καταστολής, την προηγούμενη  μέρα η πανεπιστιμιακή αστυνομία είχε προχωρήσει σε 66 συλλήψεις. Οι κατηγορίες που τους προσάπτουν αφορούν ένα τετραήμερο δράσεων την  προηγούμενη βδομάδα και την κατάληψη  καποιου πανεπιστημιακού κτιρίου στις 20 Νοέμβρη, όταν πάλι ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στους  μηχανισμούς κρατικής καταστολής  και τους φοιτητές.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικούς/αναρχικές μέσα και έξω από σχολεία και σχολές
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: