Ενημέρωση από το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο- Αθήνα

Πετροβολητό με τις δυνάμεις των ΜΑΤ έχει ξεκινήσει από τη Ρήγα Φεραίου και την Ακαδημίας (12.40).

Με αιφνιδιαστική κίνηση από τρία σημεία στην οδό Ακαδημίας τα ΜΑΤ εγκλωβίζουν 9 άτομα τα οποία και συλλαμβάνουν (13.10).

Ξεκινά η πολυάριθμη συγκέντρωση από τα Προπύλαια (13.35).

Τα ΜΑΤ κάνουν χρήση δακρυγόνων προς την κατεύθυνση των Προπυλαίων. Οι νεαροί διαδηλωτές παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους (13.45).

Η ουρά της πορείας σκορπίζει μετά από την εκτεταμένη χρήση δκρυγόνων (13.50).

Η πορεία συνεχίζεται ενώ ακούγονται ήχοι από σπασίματα, ρίψεις μολότωφ και  δακρυγόνων. Η Πανεπιστημίου έχει μεταβληθεί σε πεδίο μάχης (13.55).

Για περίπου μισή ώρα η πορεία παραμένει σταματημένη στο ύψος της οδού Κοραή περιμένοντας να επανενωθεί με το κομμάτι που είχε αποκοπεί λόγω της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων.

Αυτή τη στιγμή (14.35) η πορεία έχει ξεκινήσει ενώ μετά το ύψος της Σταδίου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ στην αριστερή πλευρά της.

Καθώς μεγάλο τμήμα της πορείας βρίσκεται στο ύψος του Συντάγματος, στην κάθοδο της πανεπιστημίου γίνονται συγκρούσεις. Υπάρχουν φωτιές ενώ τα ΜΑΤ κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου (15.00).

Ομάδες  ΔΕΛΤΑ κυνήγησαν διαδηλωτές και τους εγκλώβισαν στο κτίριο της Νομικής (15.05).

Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στα Προπύλαια και τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς το χώρο (15.10).

O κόσμος παραμένει στην Πανεπιστημίου μπροστά από τα Προπύλαια, όπου τα ΜΑΤ εξακολουθούν να αποκλείουν την πρόσβαση (15.25).

Η πορεία τελικά κατευθύνεται προς το Πολυτεχνείο, όπου θα πραγματοποιηθεί το συντονιστικό των φοιτητών. Στα μπλοκ βρίσκονται πολλοί μαθητές ,νεολαίοι, αναρχικοί, καταλήγουν στο Πολυτεχνείο, όπου οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις το κυκλώνουν. Ξεσπούν συγκρούσεις, που θα διαρκέσουν περίπου δυο ώρες.

Μετά την οπισθοχώρηση των ΜΑΤ, ο κόσμος που βρίσκεται στο πολυτεχνείο αποχωρεί με  πορεία.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: