Θεσσαλονίκη: μια πρώτη ενημέρωση

Πριν ξεκινήσει η πορεία από την Καμάρα έγινε επίθεση από συγκεντρωμένους στα Starbucks και μετά από λίγο εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που δέχτηκαν κάποιες φωτοβολίδες και μία μολότοφ, καθώς και μηχανές της ομάδας Δ στο Συντριβάνι. Η πορεία ξεκίνησε κατά μήκος της Εγνατίας με 2.500 περίπου κόσμο.

Κατά μήκος της Εγνατίας σπάστηκαν καταστήματα Vodafone, πυρπολήθηκαν πολυτελή μαγαζιά, σπάστηκε η είσοδος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, πυρπολήθηκε μια BMW κάμπριο και έγιναν επιθέσεις με μολότοφ στους μπάτσους που προσέγγιζαν απειλητικά από πίσω.

Τα δακρυγόνα και η στενότητα του δρόμου λόγω των έργων του Μετρό έσπασαν την πορεία, κόσμος κυνηγήθηκε στα στενά, άρχισαν οι πρώτες συλλήψεις.

Στην Καραολή-Δημητρίου και ενώ κάποια μπλοκ προσπάθησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο εγκλωβίστηκαν από τις δύο πλευρές από διμοιρίες των ΜΑΤ. Ο κόσμος εγκλωβίστηκε, πέσανε κάποιες μολότοφ και πέτρες και πολλοί διαδηλωτές κατέφυγαν στις γύρω πολυκατοικίες.

Αρκετοί κάτοικοι βοήθησαν τους διαδηλωτές, ενώ μαζί με περαστικούς αποδοκίμασαν την προκλητική στάση των ΜΑΤάδων και Δελτάδων.

Στη σημείο έγιναν οι περισσότερες από τις προσαγωγές, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Τα κοράκια των ΜΜΕ δεν παρέλειψαν να γυροφέρνουν γύρω από τους εγκλωβισμένους στην Καραολή-Δημητρίου, οι οποίοι φωνάζαν συνθήματα.

Αυτή την ώρα (19.50) συνεχίζεται συγκέντρωση τουλάχιστον χιλίων ατόμων έξω από τη ΓΑΔΘ στη Μοναστηρίου, ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Γ. από συλλογικότητα anarchypress
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: