Ενημέρωση από την πορεία μνήμης – Προπύλαια

Λίγο μετά τις 2μμ ξεκίνησε η πορεία από τα προπύλαια με μεγάλη συμμετοχή ιδιαίτερα νεολαίων. Αυτή τη στιγμή (2.25μμ) η κεφαλή της πορείας προσεγγίζει στην Ομόνοια. Προηγούμενα (λίγο πριν τις 2μμ) ανοίχτηκε το κτίριο της Πρυτανείας. Αψιμαχίες με τις δυνάμεις των ΜΑΤ υπήρξαν στην οδό Ρ. Φεραίου (δίπλα στα Προπύλαια) καθώς και στην Ακαδημίας με άτομα που προέρχονταν από την περιοχή του Πνευματικού Κέντρου.

Πριν από μία περίπου ώρα μεγάλος αριθμός από τους παρευρισκόμενους στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο κατευθύνθηκε  στα Προπύλαια όπου και ενώθηκε με τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης, που αυτή τη στιγμή πορεύεται.

Στις 2.40 περίπου τα ΜΑΤ προσπάθησαν να κόψουν την πορεία, που ανέβαινε τη Σταδίου, στο ύψος της οδού Πεσμαζόγλου. Δέχθηκαν αντεπίθεση από τους διαδηλωτές και εγκλωβίστηκαν. Κατόρθωσαν να διασωθούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Στις 3.15 η κεφαλή της πορείας προσεγγίζει προς το χώρο των Προπυλαίων.

Πριν λίγο, στο Σύνταγμα, ομάδα Δέλτα που καιροφυλακτούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας απέκοψε κομμάτι της πορείας, ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα  και έγιναν καποιες προσαγωγές.

Αυτή τη στιγμή (3.15μμ) η πορεία ολοκληρώνεται.

Ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων στη ΓΑΔΑ προσεγγίζει αυτή τη στιγμή τους 134. Σύμφωνα με μμε υπάρχουν 16 τραυματίες μπάτσοι, 3 κατεστραμμένες αστυνομικές μοτοσικλέτες και βιτρίνες τραπεζών και πολυτελων καταστημάτων  σπασμένες. Σοβαρά τραυματίστηκε διαδηλώτρια, όταν δελτας πέρασε με ταχύτητα στο Σύνταγμα και την χτύπησε με τη μηχανή.

Βίντεο από sky news για Αθήνα

Βίντεο απο το κρατικό κανάλι, αποσπάσματα από την πορεία και τις συγκρούσεις, καθώς και το τραυματισμό της διαδηλωτριας από τον δελτά

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: