Η ζωή και ο θάνατος στη μέγγενη της εκμετάλλευσης

Σε ένα τεράστιο εργαστήριο πειραμάτων πάνω σε ανθρώπους έχει μετατραπεί η Ουκρανία, από τουλάχιστον 30 φαρμακευτικές πουεθνικές εταιρίες. Εκμεταλλευόμενες την εξαθλίωση των ανθρώπων και την ανάγκη τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τους την παρέχουν με αντάλλαγμα την συμμετοχή τους σε δοκιμές φαρμάκων,  σύμφωνα με τον ανώτερο κρατικό υπάλληλο  του φαρμακολογικού κέντρου του υποργείου υγείας, Β. Τσουμάκ.

Την ίδια στιγμή η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz και αναφορές ουκρανικών ιστοσελίδων και καταγγελίες ουκρανού επιστήμονα, το Ισραήλ «διακίνησε» 25.οοο παιδιά από διάφορες χώρες για εμπόριο οργάνων.

Για την εκμετάλλευση ανθρώπινων οργάνων και τη δολοφονία των «δοτών», το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί και από παλαιστινίους, που υποστηρίζουν ότι άμαχοι Παλαιστίνιοι έχουν πέσει θύματα απαγωγής και θανάτωσης από Ισραηλινούς για τα όργανά τους.

Επίσης η γερμανική εταιρία Tutogen, εμπορεύεται πτώματα,  συλλέγει ανθρώπινα μέλη κυρίως από την Ουκρανία για να κατασκευάσει διάφορα προϊόντα της, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel. Στη Γερμανία γίνονται περίπου 30.000 μεταμοσχεύσεις τον χρόνο με τζίρο περίπου 1 δις δολλάρια. Ιστοί, κόκκαλα για μοσχεύματα είναι όλα χρήσιμα.

Η Tutogen φαίνεται ότι εξάγει προιόντα και στις ΗΠΑ… Η «επιχείρηση» παγκοσμίως ανθεί κυρίως από τις πλαστικές επεμβάσεις και τις «αθλητικές» εγχειρήσεις.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ορθοπεδικής Εταιρίας Χειρούργων Κλάους Πίτερ Γκούνθερ «για μας το ιδανικό είναι να πέρνουμε ιστό από τον ίδιο τον ασθενή. Υπάρχουν εναλλακτικές που είναι είτε κόκκαλα ζώων, τεχνητά μέλη ή από εν ζωή δότες. Ο νόμος άλλωστε διώκει ποινικά όποιον γιατρό εμπορευτεί όργανα νεκρού για τη χρήση σε άλλον ασθενή», αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί κανέναν…

Στην Ουκρανία το νομικό παράθυρο για την αποφυγή εμπλοκής με το νόμο έχει ως εξής: Οι 30 περίπου ουκρανικές εταιρίες  που ασχολούνται  με την αφαίρεση ιστών από νεκρούς και ουσιαστικά ανήκουν σε ένα πρόσωπο που έχει πολύ καλές σχέσεις με το κράτος, τον ιατροδικαστή Ιγκόρ Αλεσένκο…

Αν και καταγγέλθηκαν απο συγγενείς των νεκρών που δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τις αφαιρέσεις ιστών από τους νεκρούς τους, ξεπέρασαν τον σκόπελο με τη βοήθεια του κράτους και το σκεφτικό του δικαστηρίου που είχε ως εξής: «δεν είχαν παραβεί το νόμο για τις μεταμοσχεύσεις γιατί δεν είχαν μεταμοσχεύσει υλικά από πτώμα. Τα είχαν απλά αφαιρέσει προκειμένου να τα επεξεργαστεί η εταιρία».

Η εμπορική σύμβαση για το εμπόριο θανάτου έχει ως εξής: Οι Ουκρανοί εξάγουν ιστούς και μέλη ανεπεξεργαστα, η γερμανική εταιρία τα παραλαμβάνει τα επεξεργάζεται και τα εξάγει στις ΗΠΑ. Σε έγγραφο που έχει στη κατοχή του το περιοδικό Spiegel, της εταιρίας Tutogen αναφέρεται:

«πρέπει να αποφύγουμε να στέλνουμε μη επεξεργασμένο ιστό στην Tutogen ΗΠΑ για να μην δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι εμπλεκόμαστε σε εμπόριο ανθρωπίνων ιστών».

Δημοσιεύθηκε απο Αναρχικούς, αναρχικές μέσα και έξω από σχολεία και σχολές
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: