Για τη δίκη κάποιων αναρχικών στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας

Στις 25/4/2007 πραγματοποιήθηκε πορεία στη Λισαβόνα ενάντια στο φασισμό και τον καπιταλισμό. Περίπου 500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία που διέσχισε κάποιους από τους πιο πλούσιους δρόμους της πόλης. Μπογιές πετάχτηκαν σε μαγαζιά, τράπεζες, βάφτηκαν οχήματα των μπάτσων και συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχους. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές και χτύπησαν πολλούς απ’ αυτούς. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από τους μπάτσους συνελήφθησαν 11 άτομα που κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για επιθέσεις και ύβρεις σε μπάτσους. Στις 7 Δεκεμβρίου 2009 θα ξεκινήσει η δίκη του στο δικαστήριο της Λισαβόνας.

Ξέρουμε ότι η πραγματική ουσία δεν είναι μερικά σπασμένα τζάμια και κάποιοι μπάτσοι τους οποίους προσβάλλαμε. Είναι η προσπάθεια να αρπάξουμε το σύνολο της ζωής και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που θέλουμε στον αγώνα ενάντια σε μια κοινωνική τάξη που καταναλώνει και καταστρέφει τα άτομα, τις σχέσεις μας και τον κόσμο στον οποίο κατοικούμε. Είναι ακριβώς επειδή η δημοκρατική τάξη δεν μπορεί να ανεχτεί όλα τα όμορφα και άγρια πράγματα και ανθρώπους που ακόμα υπάρχουν, γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλη αυτή την ποινικοποίηση από τα ΜΜΕ, και τις διώξεις από τις δυνάμεις καταστολής, για πολλές από τις πράξεις μας και τις πράξεις άλλων και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Στον αγώνα για την απελευθέρωση των ζωών μας, ξέρουμε ποιοι είναι σύντροφοι και ποιοι είναι εχθροί, και συνεχίζουμε ψάχνοντας όλους εκείνους που μπορούμε να συναντήσουμε στη χαρά της εξέγερσης. Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους δεν περιορίζεται στο δικαστήριο ή στις ημερομηνίες που ορίζουν άλλοι: πρέπει να απλωθεί και να γίνει κομμάτι ενός αγώνα που ως σημείο αναφοράς δεν έχει τα βήματα της καταστολής, αλλά τα βήματα που θέλουμε να κάνουμε εμείς στην εξέγερσή μας.

Η προσπάθειά τους να μας σταματήσουν μέσω του φόβου, να μας σταματήσουν ή να μας κάνουν ν’ αλλάξουμε τις ιδέες μας έχει μόνο σαν αποτέλεσμα την ανελέητη επίθεση σε μια εξουσία που δεν έχει σύνορα.

Μερικοί αναρχικοί από Λισαβόνα

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: