Ξέσπασαν συγκρούσεις στη Γενεύη για τη Σύνοδο του ΠΟΕ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία 3000 περίπου ατόμων στο κέντρο της Γενεύης εν όψει της Συνόδου του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου) που ξεκινάει τη Δευτέρα, όπου τα 153 κράτη-μέλη θα συζητήσουν πως θα εντείνουν την εκμετάλλευση των λαών. Η οργή των διαδηλωτών δεν άργησε να ξεσπάσει… Διάφορα μπλοκ συμμετείχαν στην πορεία με συνθήματα κατά του καπιταλισμού, του ΠΟΕ, των πολέμων, και εν όψει της Συνόδου για το Κλίμα, κ.ά. H Σύνοδος διεξάγεται δίπλα σε μια λίμνη, και όλος ο χώρος έχει αποκλειστεί.

Tράπεζες και πολυτελή καταστήματα, ωρολογοποιΐα και άλλα έγιναν στoχος. Πυρπολήθηκαν αμάξια και ξεκίνησαν συγκρούσεις με τους μπάτσους. Στόχος έγιναν και τα Starbucks και ένα ξενοδοχείο. Πυκνό σύννεφο από καπνούς και δακρυγόνα έχει καλύψει το κέντρο της πόλης.

Οι μπάτσοι «κατηγορούν» το μαύρο μπλοκ ότι ξεκίνησε τα επεισόδια. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 17 συλλήψεις, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν διάφορα αντικείμενα, λοστούς, σπρέι, αλυσίδες, εργαλεία-κλειδιά κ.ά.

Χθες απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε 3 Νοτιοκορεάτες που ταξίδεψαν αεροπορικώς, και θεωρήθηκαν ύποπτοι για ενδεχόμενη συμμετοχή σε επεισόδια.

Σχετικό κάλεσμα είχε γίνει και εν όψει της Συνόδου COP15 στην Κοπεγχάγη στα μέσα Δεκεμβρίου, ενάντια στη Σύνοδο για το Κλίμα.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: