Σε λίγες μέρες ξυρίζουν το «γαμπρό» ή κουρεύουνε τη «νύφη»

Ναι καλά το καταλάβατε. Αναφερόμαστε στην εκλογή του νέου αρχηγού της Ν.Δ.

Οι γαμπροί και οι νύφες της εξουσίας σε πλήρη δράση. Η έξαρση των δραστηριοτήτων δείχνει το μέγεθος των συμφερόντων που ελλοχεύουν περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να πλήξουν την αντίθετη πλευρά. Συγκεντρώσεις και ομιλίες προς οπαδούς, χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, έμμεσες απειλές και υποσχέσεις για ενότητα (που σημαίνει πως μετά την ανάδειξη του αρχηγού ο ηττημένος δεν θα συντριβεί αλλά θα εξακολουθεί να απολαμβάνει των προνομίων μέσα στα πλαίσια του συστήματος) συσπειρώσεις και συμμαχίες ολόκληρων ομάδων οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και ένα σωρό καταστάσεις είναι το πλέγμα μέσα στο οποίο κινούνται τέτοιου είδους διαδικασίες.

Όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες καταστάσεις ο αλληλοσπαραγμός, που είναι το κύριο γνώρισμα ανάμεσα σε εξουσιαστικές μερίδες, δίνει το πληθωρικό παρόν του. Δολοφονικές φραστικές διατυπώσεις εκτοξεύονται αλλά πάντοτε με εκείνο το πλαστό χαμόγελο στα χείλη και την απόλυτη κακία στο βλέμμα. Ό,τι συνέβαινε πάντα συμβαίνει και τώρα. Η εξουσία, περιπόθητη αρρώστια κάνει τους ανθρώπους ανθρωποειδή και τα ανθρωποειδή τέρατα.

Στις 29 Νοεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες (σύμφωνα με τις προσδοκίες) θα ψηφίσουν. Με μια διαδικασία που βρίσκεται στα χνάρια της προ δύο περίπου ετών ανάδειξης του Giorgakis, όπου ίσχυσαν τα ανάλογα.

Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Ο κόσμος του Πασόκ… εεε… της ΝΔ ψηφίζει. Η βάση εκλέγει αρχηγό. Την κορυφή (του παγόβουνου;).

Παλιά συνταγή που πολλές φορές πιάνει…

Όταν οι ρωμαϊκές λεγεώνες έχαναν στον πόλεμο τον αρχηγό τους τότε εξέλεγαν έναν άλλο δια βοής… Αμεσοδημοκρατικά.

Για να τους οδηγήσει στις λεηλασίες, τις σφαγές, τους βιασμούς, την εξαφάνιση ή την υποταγή πληθυσμών.

Αλλά δεν ήταν όλα ρόδινα. Πολλοί από τους στρατιώτες, τη βάση, σκοτώνονταν ή σακατεύονταν. Το αποτέλεσμα, σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η αναβάπτιση και αναβάθμιση της κυριαρχίας.

Στις 29 Νοεμβρίου, λοιπόν, μια κι όξω αρχηγός ή επαναληπτικές εκλογές.

Λέτε αυτές οι επαναληπτικές (THE FINAL) να συμπέσουν, με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου;

 (Δημοσιεύτηκε από ΑΞΙΝΟΣ)
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: