Οι μυστικές φυλακές της CIA στη Λιθουανία

Η CIA έχτισε μια από τις μυστικές Ευρωπαϊκές φυλακες της σε μια ιππική ακαδημία έξω από το Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, δήλωσαν αξιωματούχος της Λιθουανικής κυβέρνησης και πρώην πράκτορας των ΗΠΑ.

Οι μυστικές αυτές φυλακές χρησιμοποιήθηκαν για την ανάκριση υπόπτων για την Al Qaeda, αρκετοί απ’ τους οποίους μεταφέρθηκαν στο Βίλνιους από το Αφγανιστάν.

Οι εγκαταστάσεις φτιάχτηκαν ώστε να μπορούν να ανακρίνονται και βασανίζονται ταυτόχρονα 8 άτομα. Μερικές μόνο από τις τακτικές που έχουν αναφερθεί, που σίγουρα δεν είναι οι μόνες, είναι η στέρηση ύπνου, η πολύωρη ορθοστασία, και οδυνηρές στάσεις τεντώματος του σώματος.

Οι εγκαταστάσεις (ιππική ακαδημία και καφέ) αγοράστηκαν από μια εταιρία-βιτρίνα την Elite LLC το 2004, μέσω μιας πλούσιας ντόπιας οικογένειας. Αυτό έγινε τον ίδιο μήνα που η Λιθουανία μπήκε στο ΝΑΤΟ!

Ανάλογες εγκαταστάσεις είναι γνωστό ότι υπήρχαν/υπάρχουν και στην Πολωνία και τη Ρουμανία. Στα τέλη του 2005 οι φυλακές αυτές έκλεισαν υπό το φόβο των αποκαλύψεων για τις «μυστικές πτήσεις» των αεροπλάνων της CIA.

Πριν από λίγες μέρες ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε 22 πράκτορες της CIA και έναν στρατιωτικό για την απαγωγή ενός μουσουλμάνου στο Μιλάνο και τη μεταφορά του στην Αίγυπτο.

Βίντεο 1
Βίντεο 2

Άλλο σχετικό βίντεο εδώ

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: