Καθημερινό έλεγχο και φακέλωμα όσων απουσιάζουν απαιτεί το υπουργείο παιδείας

Καθημερινό έλεγχο και  φακέλωμα όσων απουσιάζουν, με πρόσχημα τη νέα γρίππη, απαιτεί το υπουργείο παιδείας. Κάθε μέρα μετά τη 2η ώρα οι γραμματείς των σχολείων τηλεφωνούν στους γονείς όσων απουσιάζουν και ρωτούν το λόγο. Οι κατάλογοι με τα ονόματα των απόντων προωθούνται στο υπουργείο παιδείας, που με τη σειρά του ενημερώνει άλλους κρατικούς φορείς, όπως νομαρχίες και υπουργείο υγείας…

Η δικαιολογία είναι ότι πρέπει να καταγράφονται τυχόν κρούσματα του ιού  Η1Ν1. Ο εμβολιασμός και η τρομολαγνεία λειτουργούν ως μέσα ελέγχου. Πριν από λίγες μέρες που άρχισε ο προαιρετικός εμβολιασμός, αν και υπήρξε ακόμα και παραίτηση διευθυντή νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη που διαφωνούσε με τον εμβολιασμό του προσωπικού των νοσοκομείων, η υπουργός υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ως αλλος Μπους, εμβολιάστηκε μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ για να δείξει την ανάγκη υπακοής στον υγειονομικό έλεγχο. 

Το μεγάλο διακρατικό πείραμα για την επιβολή μέτρων που υποτίθεται θεωρούνται απαραίτητα για την ασφάλεια της υγείας και περιλαμβάνει εμβολιασμούς πληθυσμών, απομονώσεις ασθενών, μέτρα έκτακτης ανάγκης, (όπως το κλείσιμο των σχολείων), ο έλεγχος των ταξιδιωτών με θερμικές κάμερες κ.ά., φαίνεται ότι προς το παρόν προσκρούει στις αντιδράσεις των ανθρώπων.

Οι συνεχείς βομβαρδισμοί πανικού από τα ΜΜΕ περί πανδημίας και ανάγκης λήψης μέτρων, μάλλον δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όσον αφορά την επιβολή και την υπακοή. Οι  γονείς αδιαφορούν προκλητικά στις συνεχείς εκκλήσεις και απειλές  για εξετάσεις, των παιδιών τους και τ΄αφήνουν να αναρρώσουν στο σπίτι, όπως γινόταν πάντα για τις ιώσεις της εποχής, με αποτέλεσμα να μην συλλέγονται στοιχεία από το κράτος για «κρούσματα» ή όχι της νέας γρίππης και να μην είναι εφικτός ο έλεγχος και η καταγραφή.

Δημοσιεύτηκε απο Ε από συλλογικότητα anarchy press
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: