Ώρα 21.00: Θεσσαλονίκη

Συγκρούσεις και οδοφράγματα αυτή την ώρα στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. H πορεία από το Πολυτεχνείο είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 18.00. Από το πρωί υπήρχε παρουσία αναρχικών συντρόφων/ισσών με τραπεζάκι με έντυπο υλικό της Αναρχικής Αρχειοθήκης και μοίρασμα κειμένων. Κατά τη διάρκεια της πορείας γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους.

Στο χώρο του πολυτεχνείου βρίσκονται περίπου 1500 άτομα (πολλοί φοιτητές) μετά τη λήξη των 2 πορειών (η μία από το Πολυτεχνείο και η άλλη από Καμάρα), τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον καταιγισμό δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, ανάβοντας φωτιές.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν κατά τις 8.20 έξω από την πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ύστερα από αψιμαχίες με τους μπάτσους που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πύλης της ΔΕΘ. Στη συνέχεια σπάστηκαν φυλάκια και κοντέϊνερ του ΜΕΤΡΟ και στήθηκαν οδοφράγματα ενώ οι κρατικές δυνάμεις καταστολής επέμβηκαν με βροχή από δακρυγόνα. Ομάδες μοτοσικλετιστών της αστυνομίας δεν παρέλειψαν να «παρελάσουν» και μπροστά από την είσοδο του Πολυτεχνείου.

Τελευταία ενημέρωση: Ο πετροπόλεμος μπροστά και γύρω από το Πολυτεχνείο συνεχίστηκε μέχρι τις 1-1.30 το βράδυ, ενώ έπεσαν και 2-3 μολότοφ εναντίον των μπάτσων. Έγιναν 5 προσαγωγές και 1 σύλληψη.

Both comments and trackbacks are currently closed.