Καταστολή στo Ιζχέβσκ (Ρωσία)

Strasbourgw-600-8Aξιωματικοί του Κέντρου Αντι-δράσης Ενάντια στον Εξτρεμισμό (CPE, νέο τμήμα ρωσικής πολιτικής αστυνομίας, που σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 2009), κατασκευάζουν κατηγορίες εναντίον μελών της ομάδας «Αυτόνομη Δράση» στην πόλη Ιζχέβσκ, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ουντμουρτίας.

Η Γκαλίνα Σούτοβα αντιμετωπίζει κατηγορίες σύμφωνα με το διάταγμα 207 του ρωσικού εγκληματικού κώδικα για «τρομοκρατική φάρσα». O Αντον Σομπόλεβ και ο Κιρίλ Σουμίκχιν είναι επίσης κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Οι μπάτσοι ισχυρίζονται ότι στις 4/11 γύρω στις 12.20 κάλεσαν σε αστυνομικό τμήμα και ισχυρίστηκαν ότι τοποθετήθηκε βόμβα στην Ιατρική Σχολή από συμμετέχοντες της ακρο-δεξιάς διαδήλωσης «Ρωσική Πορεία», και ότι η Γκαλίνα έκανε το τηλεφώνημα. Οι μπάτσοι ισχυρίζονται ότι αντι-φασίστες θέλησαν έτσι να σαμποτάρουν μια μεγάλη φασιστική εκδήλωση στην πόλη. Όλοι οι κατηγορούμενοι παρουσιάζουν άλλοθι: σύμφωνα με τις έρευνες, η φάρσα έγινε από δημόσιο τηλέφωνο κοντά στο καφέ «Turist», αλλά τη στιγμή του τηλεφωνήματος αυτοί ισχυρίζονται ότι ήταν σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, στο κέντρο της πόλης.

Συ21-9-2008_marriottνελήφθησαν τις επόμενες ώρες από μπάτσους του CPE. Η Γκαλίνα αρνήθηκε να κάνει τεστ αλήθειας. Οι μπάτσοι της απαγόρεψαν να καλέσει δικηγόρο, της πήραν το κινητό και τη φωτογράφησαν. Αυτή κατόπιν συμφώνησε να κάνει τεστ αλήθειας, με ασαφείς ερωτήσεις. Όταν της έδωσαν το τηλέφωνο πίσω, κάλεσε το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Prikamsk. O Αντον βρισκόταν κι εκείνος υπό ανάκριση. Οι μπάτσοι του έδειξαν ένα βίντεο όπου απεικονίζονταν ένα ζευγάρι να παίρνει τηλέφωνο. Συνολικά η Γκαλίνα κρατήθηκε για 8 ώρες και ο Αντον για 9.

Στις 7/11 η Γκαλίνα ανακρίθηκε με δικηγόρο και της ανακοινώθηκε ότι τα αποτελέσματα του τεστ αλήθειας έδειξαν ότι αυτή έκανε το τηλεφώνημα-φάρσα.

Σύμφωνα με τους αντι-φασίστες και μέλη της Αυτόνομης Δράσης, αυτή η υπόθεση είναι άλλη μια εξέλιξη στην καμπάνια καταστολής ενάντια στους αντι-φασίστες και αναρχικούς avτου Ιζχέβσκ. Από τις αρχές του 2008 έγιναν συνεχείς συλλήψεις και παρακολουθήσεις. Πάνω από 100 άτομα έχουν συλληφθεί, 6 διώξεις έχουν γίνει, 4 προφυλακίστηκαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις καταγγέλθηκαν ψυχολογικά βασανιστήρια. Ως κύριοι υπεύθυνοι καταγγέλλονται οι μπάτσοι Artyom Akhmetzyanov και Konstantin Polcherednikov Σε κάποιες υποθέσεις οι μάρτυρες κατηγορίας είναι νεοναζί που κατηγορούνται και οι ίδιοι για απόπειρες δολοφονίας, βαριές σωματικές βλάβες, βανδαλισμούς κ.ά).

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: