Οι δημοσιογραφικές αθλιότητες, οι απειλές για «επικείμενη άρση του ασύλου» και το Πολυτεχνείο ως ορμητήριο ενός …«φυγόδικου, φοβερού και τρομερού αλβανού τρομοκράτη»…

νίκη«Πληροφορούμαστε», λοιπόν, στην ιστοσελίδα zougla.gr από το «διαπρεπή» δημοσιογράφο κ. Βασίλειο Χήτο μ’ αφορμή την συνάντηση του πολιτικού προϊσταμένου των κρατικών κατασταλτικών δυνάμεων με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, ότι ο «αξιότιμος» κ. Χρυσοχοΐδης «προσπαθεί να ετοιμάσει το έδαφος εν όψει της 17ης Νοεμβρίου, ιστορική ημέρα που συνοδεύεται όμως όλα τα τελευταία χρόνια από εκτεταμένα επεισόδια, με επίκεντρο το Πολυτεχνείο και τα στενά γύρω από τα Εξάρχεια».

Βιαστικό το παπαγαλάκι και χρεώνεται άθελα του εξόφθαλμα ψεύδη;

Όπως είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχουν σημειωθεί ταραχές κατά την διάρκεια του τριημέρου εορτασμού γύρω από το Πολυτεχνείο, το οποίο είχε καταληφθεί τελευταία φορά το 1995 από χιλιάδες ανθρώπους μ’ αποτέλεσμα την καταστολή της εξέγερσης, την εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων και την αιχμαλωσία πάνω από 500 εξεγερμένων.

Όχι το παπαγαλάκι μας δεν κάνει «λάθος». Δεν έχει «ξεχάσει» ούτε τις περιφρουρήσεις των ΚΝΑΤ, μετά την εξέγερση του 1995, ούτε τις ορδές των κατασταλτικών δυνάμεων, που περικυκλώνουν την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο από την στιγμή, που η επιτροπή περιφρούρησης το κλειδαμπαρώνει. Στόχος είναι να φαντάζει η κήρυξη «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» ως μονόδρομος, οπότε και η πολιτική και κοινωνική συναίνεση στα οποιαδήποτε κατασταλτικά μέτρα κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Γι’ αυτό το παπαγαλάκι συνεχίζει απτόητο: «ο αρμόδιος υπουργός αναμένεται να ζητήσει την βοήθεια των πρυτάνεων για το μείζον ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, προκειμένου αυτή τη φορά να αποτραπεί η εισβολή ταραχοποιών στοιχείων. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να ζητήσει ακόμη και την κατανόηση τους προκειμένου οι κατασταλτικές δυνάμεις, να μπορέσουν να επέμβουν άμεσα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Η περίπτωση αυτή βέβαια της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου προϋποθέτει βασικά και την ανάλογη εισαγγελική παραγγελία. Μέχρι τώρα πάντως, δικαστικές πηγές αναφέρουν πως οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν ήδη διαμηνύσει πως είναι διατεθειμένοι να δώσουν το «πράσινο φως για τέτοιες περιπτώσεις».

Μπορεί κανείς να προσέξει τις λέξεις «κατανόηση», «βοήθεια», «αποτροπή», «αναγκαίο», «πράσινο φως». Και στο βάθος νάτες και οι «δημοσιογραφικές πηγές» και όπως πάντα καλά πληροφορημένες.

Και φτάνουμε στο κρεσέντο. Με κομμένη την ανάσα διαβάζουμε ότι ο …πονηρός υπουργός «προσερχόμενος στη συνάντηση αυτή γνωρίζει πως οι αντιεξουσιαστικές εκδηλώσεις δεν είναι και τόσο αυθόρμητες, όσο φαίνονται».

Όχι παίζουμε. Έχουμε υπουργό σαΐνι. Όχι σαν και εκείνο τον Πολύδωρα, τον λοξό, με εκείνες τις ακαταλαβίστικες λέξεις. Τούτος εδώ είναι παιδί της πιάτσας, πρακτικό μυαλό, δεν χάνει τον χρόνο του. Δεν τον ξεγελάς εύκολα με αυθορμητισμούς και κουραφέξαλα. Υπάρχουν υποχθόνια αναρχικά σχέδια, δεν γίνεται τίποτα τυχαία.

Είναι πονηρός, λοιπόν, αλλά έχει και άξιους συνεργάτες αφού: «ανώτατος αξιωματικός του έχει επισημάνει πως στα περσινά «Δεκεμβριανά» το Πολυτεχνείο είχε γίνει ορμητήριο για τον καταζητούμενο Αλβανό Μπολάνο, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην ομάδα των αμούστακων αγοριών των “Πυρήνων της Φωτιάς”».

Τώρα η «πηγή» του Χήτου είναι ο ίδιος ο υπουργός; Μπορεί… Ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο υπονοείται.

Μήπως είναι ο ανώτατος αξιωματικός που του κάνει τις επισημάνσεις. Και αυτό μπορεί. Πάντως ο Χήτος δεν είναι παίξε γέλασε. Ή μιλάει με τον ίδιο τον υπουργό, ναι μάλιστα με τον ίδιο, είτε στην χειρότερη περίπτωση με τον ανώτατο αξιωματικό ειδικό στις επισημάνσεις. Και τι επισημάνσεις. Η αποκάλυψη είναι τρομακτική.

Ο Χήτος μοιράζεται πια μαζί μας το φοβερό και ασύλληπτο μυστικό: το Πολυτεχνείο των «Δεκεμβριανών» ήταν το ορμητήριο ενός φοβερού αλβανού «τρομοκράτη» χωρίς μουστάκι. Ποιος Γιαγκούλας, ποιοι Ταλιμπάν. Ήταν όλοι γιαλαντζί. Εδώ έχουμε αλβανό που κρατούσε κοτζάμ Πολυτεχνείο ως ορμητήριο τον περασμένο Δεκέμβρη και μάλιστα χωρίς να έχει μουστάκι. Προφανώς, λοιπόν, η «κοινή γνώμη» πρέπει να κατανοήσει ότι τα πράγματα είναι πλέον εκτός οποιουδήποτε ελέγχου ακόμα και αν δεν ισχύουν «τα υπερβολικά σενάρια, που θέλουν εκπαιδευτικά ιδρύματα να έχουν μεταβληθεί σε εξτρεμιστικούς χώρους», αφού «κάποιοι πιο καχύποπτοι αξιωματούχοι, μάλιστα, της οδού Κατεχάκη υπενθυμίζουν πως το χτύπημα με καλάσνικοφ κατά κλούβας των ΜΑΤ, έγινε από ενόπλους που επέλεξαν το στόχο τους, μέσα από την πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου».

Και αν όλα «πάνε καλά, στις 17 Νοέμβρη», δηλαδή δεν ανοίξει ρουθούνι και δεν μπορέσει ο αλβανός «τρομοκράτης» να καταλάβει το Πολυτεχνείο; Κανένας εφησυχασμός, σύμφωνα με τον Χήτο, αφού «η επιφυλακή θα συνεχιστεί» καθ’ όσον έπεται η «μαύρη επέτειος» της δολοφονίας του 16χρόνου Α. Γρηγορόπουλου, αλλά και η δίκη του Ε. Κορκονέα και του ειδικού φρουρού που τον συνόδευε.

Και για να σοβαρευτούμε.

Είναι φανερό ότι για μιαν ακόμη φορά οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις συμπεριλαμβάνουν το «φτιάξιμο» ενός κλίματος απαραίτητου για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί που έχουν προκριθεί. Μόνο που τελευταία όλο και συχνότερα τα παπαγαλάκια του υπουργείου καταστολής (και όχι μόνον αυτού) συμμετέχουν στην κατασκευή μιας εικόνας είτε διωκόμενων είτε ασύλληπτων «τρομοκρατών» που υποτίθεται είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη, αιμοβόροι και αδίστακτοι έτοιμοι να ματοκυλίσουν, στο πέρασμα τους, τον οποιονδήποτε.

Το κλίμα λοιπόν ήδη φτιάχνεται στην κατεύθυνση της «τελικής (;) κάθαρσης».

Και δυστυχώς οι ευθύνες είναι ποικίλες.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: