Χιλή: έκρηξη βόμβας σε ξενοδοχείο Marriott

arton2628-5b8c8Τα ξημερώματα της Πέμπτης, στις 1.30, εξερράγη μια βόμβα έξω από υποκατάστημα της Banco del Estado στη συνοικία Ρικολέτα στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο.Επίσης, την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα έγινε άλλη μια έκρηξη στο ξενοδοχείο Marriott στην πολυτελή συνοικία Λας Κόντες. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του ξενοδοχείο και κατά τη μεταφορά της έξω εξερράγη και τραυματίστηκαν 6 άτομα.

Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο ξενοδοχείο, η «Εκρηκτική Ομάδα Εφραΐν Πλάζα Ολμέδο». Σε email που έστειλε σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρει μεταξύ άλλων «η ηρεμία του κόσμου που έχει χτιστεί από τους υπερασπιστές και διαχειριστές αυτής της τάξης της πείνας και δουλείας έχει λήξει», αναφέροντας και την άρνηση της διοίκησης του ξενοδοχείου να εκκενώσει το ξενοδοχείο, ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ δηλώνει ότι θα προχωρήσει και σε νέες επιθέσεις. Παράλληλα, εκφράζει αλληλεγγύη στην εξέγερση των Μαπούτσε.

Τον τελευταίο καιρό το Χιλιανό κράτος έχει ζητήσει τη συνδρομή του FBI προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες για τις βομβιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί. Ένα άτομο έχει προφυλακιστεί κι άλλο ένα καταζητείται.

Ο Εφραΐν Πλάζα Ολμέδο ήταν αναρχικός μαχητής που σκότωσε 2 μεγαλοαστούς νεαρούς σε δρόμο του Σαντιάγκο τον Ιούλιο του 1912. Δικαιολόγησε την πράξη του σαν μια κίνηση για να τραβήξει την προσοχή για την αδικία που υπάρχει λόγω της απληστία της μπουρζουαζίας.

Καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης, και πήρε αμνηστία το 1925. Βρέθηκε νεκρός λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του.

Ποτέ δε διευκρινίστηκε αν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: