Συγκρούσεις εργατών-μπάτσων με 3 νεκρούς στο Μπαγκλαντές

50-Injured-in-Bangladesh-Labour-UnrestΤρία άτομα σκοτώθηκαν το Σάββατο σε εργατικές κινητοποιήσεις στο Μπαγκλαντές, κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν συγκρούσεις με τους μπάτσους στο Τονγκί, βιομηχανική περιοχή έξω από την πρωτεύουσα Ντάκα.

2009-11-01__front01
Εργάτες στο εργοστάσιο ενδυμάτων Nippon Garments στο Ενσάντ Ναγκάρ στο Τονγκί, που παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες, έστησαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας όταν αντίκρισαν το εργοστάσιο κλειστό.Gagipur-1257156247

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους πενιχρά αμειβόμενους εργάτες. Περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι, το 80% γυναίκες, εργάζονται σε άθλιες συνθήκες σε τέτοια εργοστάσια, που παράγουν εκατομμύρια είδη ρουχισμού που φθάνουν στις αγορές της Δύσης από τα λουστραρισμένα και φίνα καταστήματα των αγορών των μητροπόλεων. Ενώ για το κράτος και το κεφάλαιο του Μπαγκλαντές προσφέρει μεγάλα κέρδη, καθώς είναι η Νο. 1 εξαγωγική βιομηχανία.

r1315137716

Οργισμένοι πυρπόλησαν αμάξια και επιτέθηκαν στους μπάτσους με πέτρες, ξύλα, μολότοφ και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Εκατοντάδες εργάτες και 16 μπάτσοι τραυματίστηκαν.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: