Συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Γαλλία με αφορμή το θάνατο νεαρού Μαροκινού

173d780Την Κυριακή 25/10, ένας 22χρονος Μαροκινός, ο Μοχάμεντ ελ Ματαρί, σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να αποφύγει μπλόκο των μπάτσων στην πόλη Φρεζού, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Με το που έγινε γνωστός ο θάνατός του, δεκάδες νεολαίοι ξεχύθηκαν στο προάστιο Γκαμπέλ, έστησαν οδοφράγματα και προξένησαν φθορές σε καταστήματα και οχήματα…

OFRTP-FRANCE-FREJUS-MANIFESTATION-20091027Οι μπάτσοι που έφθασαν στην περιοχή δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για πολλές ώρες με τις δυνάμεις καταστολής να φλομώνουν την περιοχή στα δακρυγόνα. Αργά το βράδυ η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, από πλευράς των αρχών.

Οι αρχές μιλάνε για ατύχημα, και λένε ότι το 250 κ.εκ. δίκυκλο του Μοχάμεντ δεν είχε άδεια κυκλοφορίας. Οι δημοτικές αρχές κ.ά. καλούν σε εκτόνωση της κατάστασης, αφού το προάστιο Γκαμπέλ είναι απροσπέλαστη, πλέον, ζώνη, για τις κρατικές αρχές.

nm-photo-270632

Συγκρούσεις ξεσπούν και στη γειτονική πόλη Σεν Ραφαέλ, όταν νεαροί πετούν πέτρες σε περίπολο. Δύο άτομα συλλαμβάνονται για κατοχή μπουκαλιού με εύφλεκτο υγρό.

nm-photo-271004

Την επόμενη μέρα, επίσης, δεκάδες νεαροί ξεχύθηκαν στους δρόμους. Ένα περιπολικό που περιπολεί δέχεται επίθεση με κοκτέηλ μολότοφ και το σκηνικό της Κυριακής επαναλαμβάνεται…

nm-photo-270613

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε πορεία 500 ατόμων.

(Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ)
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: