Κεφαλοκυνηγοί και επικηρύξεις «σκληρών αναρχικών τρομοκρατών»

simosΜε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, προκηρύσσεται χρηματική αμοιβή 600.000 ευρώ σ’ οποιονδήποτε θα παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια αρχή που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των Μάριου και Συμεών Σεϊσίδη και του Γρηγόρη Τσιρώνη.

Εναντίον τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, καθώς οι διωκτικές αρχές τους θεωρούν συμμέτοχους σε ένοπλη ληστεία τραπέζης και συμπλοκή με αστυνομικούς στις αρχές του 2006. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών είχε τραυματιστεί ο Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος συνελήφθη και έκτοτε κρατείται στις φυλακές.

Θα υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με κατευθυνόμενα από τις διωκτικές αρχές δημοσιεύματα ο Σίμος Σεϊσίδης χρεώνεται ακόμη με συμμετοχή στην αρπαγή του αυτόματου όπλου του φρουρού («ανακαλύφθηκε» DNA του σε κουκούλα που βρέθηκε σε ρεματιά…) της οικίας του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου και ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που φέρεται ότι είχε επιτεθεί με το συγκεκριμένο όπλο στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας.

Ο Σίμος Σεϊσίδης σε νεαρή ηλικία είχε διωχθεί για απόπειρα εμπρησμού. Αργότερα, το 1995, βρισκόταν ανάμεσα στους 500 εξεγερμένους που συνελήφθησαν ύστερα από επέμβαση και εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων στο χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ αργότερα κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία τραπέζης στην Ν. Χαλκηδόνα, αλλά και σε επεισόδια ύστερα από συναυλία των Rage Against the Machine.

Και ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ περίμεναν(;) την «καθυστερημένη» έγκριση του εισαγγελέα για να προχωρήσουν στην δημοσίευση φωτογραφιών των επικηρυγμένων πλέον καταζητούμενων, μπλοκ όπως το News.adiakritos.gr δημοσιεύουν ήδη εκ νέου φωτογραφίες του Σίμου Σεϊσίδη, που έχει χαρακτηριστεί κατ’ επανάληψη από τα γνωστά άθλια παπαγαλάκια των διωκτικών αρχών ως «σκληρός» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για έναν διωκόμενο και καταζητούμενο.

Μήπως, όμως, μ’ άλλα λόγια περιγράφεται ως ένας αδίστακτος καταζητούμενος για την τύχη του οποίου πρέπει να προετοιμάζεται να συναινέσει η περιβόητη «κοινή γνώμη»; Μήπως ήδη σχεδιάζονται ή υπολογίζονται διάφορα τέτοια σενάρια (και ποια είναι αυτά) ή εξασφαλίζονται οι όποιες ευνοϊκές προϋποθέσεις για την «τελική κάθαρση» και αποκατάσταση του γοήτρου των διωκτικών αρχών στον αγώνα κατά της αναρχικής «τρομοκρατίας»; (ο επερχόμενος υπουργός δημόσιας τάξης κατά την παράδοση του υπουργείου ταύτισε «τρομοκρατία» και αναρχικό χώρο).

Οι τρεις καταζητούμενοι εμφανίζονται ως «ηγετικά στελέχη του αναρχικού χώρου» από τα ΜΜΕ, που σχετίζουν την επικήρυξη τους με την επέτειο των Δεκεμβριανών, αλλά και την βούληση του νέου υπουργού να επιδείξει έντονη κινητικότητα και επαγρύπνηση σε σχέση με τους προκατόχους του.

Σημειωτέον, ότι ήδη από το 2006 φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί τόσο σε ταμπλό ανακοινώσεων σε αστυνομικά τμήματα όσο και σε αντίστοιχους χώρους ανακοινώσεων σε δικαστικά κτίρια.

Κατ’ αρχήν οφείλουμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι απλά ένα επικοινωνιακό τρικ, που απλά κατοχυρώνει τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης στα μάτια των ψηφοφόρων που αγωνιούν για τάξη και ασφάλεια. Η επικήρυξη αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κατασταλτικής διαδικασίας, η οποία αναμφίβολα εξελίσσεται πλέον με γοργούς ρυθμούς.

Θα πρέπει κανείς να λάβει υπ’ όψιν του ότι καταζητούνται ακόμη έξι άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (για κάποιους από τους οποίους επίσης διαρρέουν «ασφαλείς πληροφορίες» ότι κρύβονται σε κατειλημμένα κτίρια. Ήδη προωθείται η ανάθεση σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση που αφορά στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών». Που σημαίνει, έστω και από τυπικής άποψης, αναβάθμιση της διαδικασίας σε ό,τι αφορά την εν λόγω υπόθεση.

Αναφερόμενοι στο ευρύτερο πλέγμα κρατικής καταστολής θα πρέπει να επισημάνουμε πως η καταστολή δεν αφορά μόνο την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αλλά εκτεταμένες περιοχές της Αθήνας. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς «επιχειρήσεων αρετής», ώστε να καθαριστούν από τα «μιάσματα», δηλαδή τους τοξικοεξαρτημένους, τις εκδιδόμενες γυναίκες, τους άστεγους και τους παρείσακτους μετανάστες ασιατικής και όχι μόνο καταγωγής, ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλονται για μιαν ακόμα φορά εκκενώσεις καταλήψεων.

Κλείνοντας θα παρατηρήσουμε ότι το κράτος έχει κάθε λόγο να γυαλίζει και τις δύο όψεις ενός κοινού νομίσματος την «παρανομία» και την «νομιμότητα», απομονώνοντας στάσεις και συμπεριφοράς κοινωνικής ανυποταξίας, εκμεταλλευόμενο κάθε τάση ή ένδειξη αυτοπεριορισμού και περιχαράκωσης αλλά και κάθε ιδεολογικοποιημένη απαξίωση των απεριόριστων δυνατοτήτων κοινωνικών συνθέσεων.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: