Το πρωί της 20ης Οκτωβρίου σαμποταρίστηκαν βαριά μηχανήματα διάτρησης που χρησιμοποιούνται στην ανέρευση κοιτασμάτων άνθρακα. Τα διατρητικά είχαν χρησιμοποιηθεί στη περιοχή Mainshill Wood στη Σκωτία. Σαμποταρίστηκαν το σύστημα κυκλοφορίας καυσίμων, τα καλώδια και τα ντεπόζιτα, βάφτηκαν τα παράθυρα και τα σώματα των διατρητικών.
Τα μηχανήματα δούλευαν στη περιοχή Mainshill Wood για την εξαγωγή άνθρακα, αν επιτευχθεί η ολοκλήρωση της εξόρυξης στη περιοχή, σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης και του ιδιοκτήτη γης λόρδου Χομ(Ηome) η εξόρυξη άνθρακα θα επεκταθεί και στη κοιλάδα Ντάγκλας, που ήδη έχει επιβαρυνθεί από την εξόρυξη άνθρακα. Το σαμποτάρισμα έγινε από ομάδα ανθρώπων που αντιτάσσονται στην εξόρυξη του άνθρακα στο Mainshill Wood.
Τον Ιούνιο του 2009 είχε γίνει κατάληψη στο Mainshill Wood ενάντια στα ορυχεία.
Από το Mainshill Wood πρόκειται να εξορυχθούν 1,7 χιλιάδες τόνοι άνθρακα, ενώ ήδη λειτουργούν άλλα τέσσερα ορυχεία στη περιοχή. Οι κάτοικοι εναντιώνονται σε αυτή την μεθόδευση.
(Δημοσιεύτηκε από Ε απο συλλογικότητα anarchy press και Γ. Από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ)