Βιοκαύσιμα: η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που μυρίζει θάνατο

Κουνέλια δολοφινημένα από κυνηγούς, στο Οταγκο ΗΠΑ

Κουνέλια δολοφονημένα από κυνηγούς, στο Οταγκο ΗΠΑ

Στη Σουηδία εκεί που οι δείκτες του βιοτικού επιπέδου και του κοινωνικού κράτους είναι οι ψηλότεροι, η βαρβαρότητα μεταλλάσσεται σε ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel και τον  υπεύθυνο Tommy Tuvunger, κυνηγό τρωκτικών για το Δήμο της Στοκχόλμης «Το κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας μαστίζεται από τα κουνέλια, αρκετά από τα οποία είναι άγρια και κάποια αδέσποτα, ενώ 3.000 από αυτά θανατώθηκαν φέτος για την εξισορρόπηση του πληθυσμού –λιγότερα από τα 6.000 που θανατώθηκαν το 2008». […] «Πυροβολούμε κουνέλια στο κέντρο της Στοκχόλμης. Αποτελούν πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στη συνέχεια τα κουνέλια καταψύχονται και όταν συγκεντρώνεται ικανή ποσότητα, περνάει ο ανάδοχος της σύμβασης και τα παραλαμβάνει.

[…] Είναι συνηθισμένο τα κουφάρια των ζώων να μετατρέπονται σε καύσιμα. Ο ανάδοχος δεν μαζεύει απλώς κουνέλια, μαζεύει επίσης γάτες, ελάφια, άλογα και αγελάδες».
Ανάδοχος για τη παραγωγή βιοκαυσίμων από τα κουνέλια, είναι μια δανέζικη εταιρία με το όνομα ΚONVEX, που δραστηριοποιείται στη παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων από ζωικό λίπος. Στη Στοκχόλμη η ενέργεια που παράγεται από τα κουνέλια ζεσταίνει τα σπίτια των Σουηδών…

Ανανεώσιμες, λοιπόν,  πηγές ενέργειας και βιοκαύσιμα που παράγει μια δανέζικη εταιρία, «προστασία» του περιβάλλοντος το βάφτισαν, το μοντέλο, είναι αυτό που υποσχέθηκε το αντιεξουσιαστικό Πασοκ προεκλογικά, το μοντέλο Δανίας για την πράσινη ανάπτυξη. Στη Σουηδία είπαν ότι τα κουνέλια «δημιουργούν πρόβλημα», εδώ μπορεί να πουν για τ’ αδέσποτα και αν τους κάτσει κάτι τέτοιο, βιομάζα μπορεί να γίνει γενικότερα όποιος δημιουργεί πρόβλημα, είτε έχει τέσσερα, είτε δύο πόδια.

Εξ άλλου και οι φούρνοι του Άουσβιτς σε αυτό το πλαίσιο στηθήκαν: την παραγωγή λίπους και αποφυγή μόλυνσης του περιβάλλοντος από τις δολοφονίες των έγκλειστων. Αλλά και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως υλοποιούνται για παράδειγμα τα πανάκριβα επιδοτούμενα αιολικά εργοστάσια  εξολόθρευουν ολόκληρα δάση και βουνά με πενιχρά αποτελέσματα απόδοσης, σε μια «παράπλευρη απώλεια» ασύλληπτου κόστους για τη φύση και τον άνθρωπο, στο βωμό του εφευρήματος της πράσινης ανάπτυξης.

Ε. από Συλλογικότητα  anarchy press gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: