Ο Ομπάμα παίρνει Νόμπελ Ειρήνης και στην Αυστραλία η «αντι»τρομοκρατική υστερία δίνει ρέστα…

Ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει το Νόμπελ Ειρήνης, αυτός που υποσχέθηκε να συνεχίσει τις αιματηρές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν στο όνομα της καταπολέμησης της Αλ-Κάιντα.  Στην Παλαιστίνη συνεχίζει το βιολί των προκατόχων του και η πολιορκία των παλαιστινίων εντείνεται. Στο Ιράκ συνεχίζεται η καταστολή και η βία… Και η επιτροπή για το Νόμπελ επιλέγει έναν αιματοβαμμένο, από την αρχή της θητείας του, πολιτικό και δείχνει έτσι το σεβασμό που έχει για την ανθρώπινη ζωή…

Την ίδια στιγμή στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, 5 άτομα έχουν καταδικαστεί για συνωμοσία για την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων. Οι ένορκοι σε δικαστήριο του Σίδνεϋ έκαναν 23 μέρες για να τους καταδικάσουν ομόφωνα για κατηγορίες που περιελάμβαναν την κατοχή εκρηκτικών και οδηγιών για την παρασκευή βομβών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το 2005 και σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζαν επιθέσεις σε αυστραλιανό έδαφος για να επηρεάσουν την πολιτική της Αυστραλίας στη Μέση Ανατολή. Η δίκη ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2008 και κράτησε πάνω από 170 μέρες. Ήταν η μεγαλύτερη δίκη στην αυστραλιανή ιστορία.

Το εξωφρενικό ποιο είναι όμως;

Σε καμία φάση της δίκης δεν ενημερώθηκαν οι ένορκοι για το τί ακριβώς σχεδίαζαν οι κατηγορούμενοι, ούτε παρουσιάστηκαν στοιχεία που να τους συνδέουν με κάποια πράξη, ούτε ειπώθηκε στο δικαστήριο ποια ακριβώς ήταν η συνωμοσία!!!

Και δεν είναι μόνο αυτό! Τα ονόματα των κατηγορούμενων επίσης δεν δόθηκαν προς τα έξω, για λόγους ασφαλείας! Άξιος ο μισθός της επιτροπής Νόμπελ…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.