«Αμνηστία»: ένα τέχνασμα του «αντιεξουσιαστικού» ΠΑΣΟΚ

«Αμνηστία» σε 1.200 κρατούμενους διοικητικά μετανάστες, υποσχέθηκε με δηλώσεις του ο υπουργός «προστασίας» του πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, στους οποίους θα δοθεί προθεσμία ενός μηνός για να απομακρυνθούν με την βούλησή τους από την χώρα, αλλά και οικονομικά κίνητρα!!!

Τα «ευαίσθητα» και «ανθρωπιστικά» αυτά μέτρα δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις των εξουσιαστών. Πρόκειται κατ’ αρχήν για την εφαρμογή σχετικών σχεδιασμών των προκατόχων τους Παυλόπουλου-Μαρκογιαννάκη, που υπολόγιζαν σε μια τέτοιου είδους κίνηση, αφού γνωρίζουν ότι, εκτός των άλλων, ούτως ή άλλως για  πλήθος κρατούμενων μεταναστών είτε είναι ανέφικτη η απέλαση, είτε παύει η διοικητική τους κράτηση με την υποβολή αντιρρήσεων και τον εξαναγκασμό τους να φύγουν από την χώρα μέσα σε τριάντα ημέρες.

Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις «αρετής» συνεχίζουν να διεξάγονται σε ευρεία κλίμακα σε πολλές περιοχές της Αττικής γεγονός, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ιδιαίτερα για το λεγόμενο ιστορικό κέντρο της Αθήνας η ένταση τους θα πρέπει να είναι η αναμενόμενη συνέχεια. Τα κρατητήρια, λοιπόν, πρέπει να αδειάσουν για να ξαναγεμίσουν, βέβαια, πολύ γρήγορα αποστειρώνοντας για τα καλά αυτή τη φορά το κέντρο της Αθήνας από τα «μιάσματα».

Το ζητούμενο είναι να επιδειχθεί άμεσα η «αποτελεσματικότητα» μιας κυβέρνησης που πασχίζει να δείξει με το «καλημέρα» ότι είναι «διαφορετική». Από τη μια, λοιπόν, «αμνηστία» στους «εγκληματίες» μετανάστες χωρίς χαρτιά και από την άλλη εξασφάλιση της κοινωνικής έγκρισης για ευρύτερες κατασταλτικές μεθοδεύσεις, που φαίνεται ότι βρίσκονται στα σκαριά.

Άλλωστε, το ίδιο κόλπο «κοινωνικής αμνήστευσης» είχε εφαρμόσει το Πασοκ και επί Α. Παπανδρέου το 1981 αποφυλακίζοντας πλήθος κρατουμένων, που ήταν προφυλακισμένοι ή είχαν μικρές ποινές.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: