Συγκρούσεις και συλλήψεις στη Ν. Αφρική

_46557235_sakhile_township_01Μετά απο συγκρούσεις που ξέσπασαν έξω από το νέο στάδιο για το παγκόσμιο κύπελλο του 2010, τουλάχιστον 30  άτομα συνελλήφθησαν.  Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την κατασκευή του σταδίου Mbombela  και την αθέτηση της υπόσχεσης της κυβέρνησης για κατασκευή σχολείου, στην επαρχία Mpumalanga

Οι κάτοικοι είχαν απομακρυνθεί απο τη συγκεκριμένη περιοχή με την υπόσχεση από το κράτος, ότι εκτός απο το στάδιο που χτίστηκε στη γη τους, θα εξασφαλίζονταν κατοικίες και  θα κτίζονταν και άλλες υποδομές, όπως σχολεία,  άλλες θα αναβαθμίζονταν, όπως της ύδρευσης και αποχεύτεσης.

Ήδη από τη Δευτέρα, μαθητές  προχωρήσαν σε κλείσιμο δρόμων  και μπλοκάρισαν τις εισόδους του εργοταξίου του υπό κατασκευή σταδίου.  Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τρείς  μπάτσοι, από τους οποίους οι δύο σοβαρά. 

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι όλα ξεκίνησαν από τους μαθητές, αλλά τελικά συμμετείχε και όλη η κοινότητα Mathafeni . Επιτέθηκαν στις κατασταλτικές δυνάμεις με πέτρες και αντικείμενα, έκαψαν λάστιχα στους δρόμους και έσπασαν κρατικά κτίρια. Η πόλη τέθεκε από τις αρχές σε έκτακτη ανάγκη.

_46556712_sastad466apΟι μπάτσοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και τραυμάτισαν εναν διαδηλωτή.  Οι μπατσοι ισχυρίζονται οτι η κατάσταση παραμένει έκρυθμη ενώ, δημοσιογράφοι διαδίδουν, ότι εξαιτίας των συγκρούσεων  υπάρχει πιθανότητα ματαίωσης της φιέστας του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Mίζες, ντόπα και μπετό του αθλητισμού το ιδανικό. Eμείς ευχόμαστε ολόψυχα να γίνει πραγματικότητα η ματαίωση της φιέστας…

(Δημοσιεύτηκε από Αναρχικούς/ες μέσα και έξω από σχολεία και σχολές)
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: