Πολλαπλές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα στο Πακιστάν

Pakistan15_10_2009Σειρά επιθέσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πακιστάν. Ο απολογισμός μέχρι τώρα είναι 24 νεκροί, σε μια ματωμένη εβδομάδα με πάνω από 100 νεκρούς.Οι επιθέσεις στη Λαχώρη, πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ,  κοντά στα σύνορα με την Ινδία, και ένα αυτοκίνητο-βόμβα στα βορειοδυτικά, πραγματοποιήθηκαν εν όψει της κυβερνητικής επίθεσης εναντίον 10.000  Ταλιμπάν, που έχει προαναγγελθεί στο νότιο Ουαζιριστάν, οχυρό των τελευταίων στην περιοχή κοντά στα αφγανικά σύνορα.

Οι νέες αυτές επιθέσεις έρχονται λίγες μέρες μετά την τελευταία επίθεση στο αρχηγείο του στρατού στο Ραβαλπίντι, όπου είχαν κρατηθεί δεκάδες αξιωματικοί.

Στη Λαχώρη έγινε επίθεση σε 3 αστυνομικά κτίρια.

1) Σκοτώθηκαν 7 άτομα, ανάμεσά τους κι ένας αντάρτης, σε επίθεση ενόπλων εναντίον του περιφερειακού αρχηγείου του πακιστανικού FBI. Άλλη επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα είχε γίνει το Μάρτιο στο ίδιο κτίριο με 21 νεκρούς.

2) Έξι μπάτσοι και 4 αντάρτες σκοτώθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης Μανάουαν. Οι 3 απ’ τους κουκουλοφόρους ανατινάχθηκαν μόνοι τους. Στο ίδιο κτίριο έγινε επίθεση το Μάρτιο του 2008.

3) Δύο μπάτσοι και τουλάχιστον 5 αντάρτες σκοτώθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης επίλεκτων δυνάμεων. Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι πάρθηκαν και όμηροι.

Αργότερα οι μπάτσοι ανακοίνωσαν ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

4) Λίγο πριν τις επιθέσεις στη Λαχώρη, μαχητής αυτοκτονίας ανατίναξε αυτοκίνητο-βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στην πόλη Κοχάτ, σκοτώνοντας 10 άτομα.

Ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αν και οι υποψίες πέφτουν στους Ταλιμπάν, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο αρχηγείο του στρατού στο Ραβαλπίντι και για μια σειρά επιθέσεων, σε αντίποινα για το θάνατο του ηγέτη τους Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ τον Αύγουστο και για τις αεροπορικές επιθέσεις του στρατού σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Βλέπε σχετικό βίντεο εδω

Δημοσιεύθηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: