Άγριες μάχες στην Ινγκουσετία

Άγρια μάχη έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/10 στην περιφέρεια Σούνζα της επαρχίας Γκαλγκάιτσο (Ινγκουσετία) στον Καύκασο.

11050_1Οι δυνάμεις κατοχής ανακοίνωσαν μια «αντι» τρομοκρατική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Επαρχίας, λόγω της επίθεσης ανταρτών την Κυριακή που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 6 εισβολέων.

Οι κατοχικοί ανέπτυξαν τις δυνάμεις τους στα χωριά Άρστι, Μουζχίτσι, Τσεμουλγκά, Αλχάστι. Σύμφωνα με δικές τους πηγές σκοτώθηκαν στη μάχη 6 αντάρτες και 3 εισβολείς.

Στο μεταξύ, γύρω στις 10 το πρωί της Δευτέρας, έγινε άλλη επίθεση εναντίον κατοχικών κοντά στο χωριό Νεστερόβσκαγια.
Οι εισβολείς παραδέχτηκαν το γεγονός της επίθεσης και ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 2 μπάτσοι κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.
Αντιφατικές είναι και οι αναφορές από διεθνή μέσα «ενημέρωσης».

Σύμφωνα με τους αντάρτες πάντως, μόνο 2 μουτζαχεντίν σκοτώθηκαν και στη μάχη του χωριού Νεστερόβσκαγια σκοτώθηκαν 14 κομάντο των ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Αυτό επιβεβαιώνεται από κατοίκους του χωριού, που είδαν τα πτώματα να φορτώνονται σε φορτηγά και να φεύγουν. Αρκετοί, επίσης, είναι και οι τραυματίες.

Έτσι, συνολικά, ο αριθμός των νεκρών κατοχικών, κατά τις μάχες της Δευτέρας, φτάνει τους 20. Οι κατοχικοί χρησιμοποίησαν πεζικό με αεροπορική  υποστήριξη. Οι μουτζαχεντίν ανακοίνωσαν ότι εγκατέλειψαν μια από τις βάσεις τους λόγω των βομβαρδισμών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες αναφορές, στις 8/10 η γερμανική αστυνομία εισέβαλλε σε σπίτια 28 Τσετσένων και άλλων αράβων που διαμένουν στο Βερολίνο, σε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: