Πορεία ενάντια στις φυλακές στο Πουατιέ της Γαλλίας

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στις νέες φυλακές της πόλης Πουατιέ, που καλείται από την «Κολεκτίβα ενάντια στις φυλακές του Βιβόν».

Εκατοντάδες διαδηλωτές, πολλοί απ’ τους οποίους ήταν κουκουλωμένοι, άρχισαν να επιτίθενται σε τράπεζες και εταιρίες που σχετίζονται με τις νέες φυλακές του Βιβόν (απέχει 15 χλμ.), όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι κρατούμενοι από τις παλιές. Οι μπάτσοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μάσκες αερίων, σφυριά, λοστούς καθώς  και αυτοσχέδια εκρηκτικά.

Τελικά την επόμενη μέρα πραγματοποιείται η μεταφορά των 118 κρατουμένων (ανάμεσά τους 7 γυναίκες)

Δεκαεπτά άτομα έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για διάφορες πράξεις, ανάμεσά τους και για επίθεση σε μπάτσους. Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την πόλη ο γάλλος υπουργός εσωτερικών, για να… καθησυχάσει τους μαγαζάτορες.

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ

Ενδιαφέρουσα υποσημείωση:  Στην πόλη Πουατιέ είχαν σημειωθεί εξεγέρσεις ενάντια στην είσπραξη φόρων από απεσταλμένους του βασιλιά στις 25/11/1624 αλλά και τον Ιούνιο του 1663  (από το βιβλίο World History of Tax Rebellions, A: An Encyclopedia of Tax Rebels, Revolts and Riots from Antiquity to the Present του David Burg).

poitiers

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: